IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STJEPAN Stipe Mesić: Ruska intervencija u Ukrajini mogla se izbjeći da se Evropa ne ponaša kao patuljak… (foto, video)

Kaže da zbog sankcija ‘najviše pate građani Europe’, a ‘oni koji su izazvali ove sukobe ne trpe’, i da se nakon početka rata u Ukrajini ‘zaustavila rasprava o sjevernom toku koji će opskrbljivati Europu ruskim energentima…

ZAGREB: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23. 06. 2022… 00: 28… STJEPAN Stipe Mesić: Ruska intervencija u Ukrajini mogla se izbjeći da se Evropa ne ponaša kao patuljak… (foto, video)

Mesić o ratu u Ukrajini: Evropa ne sme da se ponaša kao patuljak…

Bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je da se “intervencija Rusije u Ukrajini mogla izbjeći da je sve bilo riješeno za diplomatskim stolom“.

„Između Kine i Amerike se vodi tihi ekonomski rat. Postoji ne tako tih rat između Amerike i Rusije, postoji reprezentativni rat u Ukrajini, ali postoji i brutalan, veoma brutalan rat, a to je propagandni rat“, rekao je Mesić, a prenosi Večernji list. On je dodao da pokušava da obmane građane da je ono što vide na svojim ekranima i ono što čitaju u svojim novinama jedna istina.

Čitaj još:   Aleksandra Vuković- KUĆ, potpredsjednica DPS- a: Čekamo da građanske partije pokažu spremnost da glasaju za smjenu ANDRIJE Mandića... (foto)

Mesić je ocenio da „od sankcija najviše stradaju građani Evrope, a „ne trpe oni koji su izazvali ove sukobe“, a da je „nakon početka rata u Ukrajini rasprava o Severnom toku koji će Evropu snabdevati ruskim energentima stao“.

To znači, rekao je Mesić, da Evropa više neće jeftino kupovati energiju, „već će skupo kupovati na drugoj strani“, rekavši da je to „u interesu onih koji će te skupe energente prodavati“.

„Zato smatram da Evropa ne sme da se ponaša kao patuljak“, rekao je Mesić na svečanoj sednici Gradskog veća Ivanca…

BONUS VIDEO: Mesić: Evropa je kriva za naš region! Srbija nije doživjela katarzu!

izvor Danas.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more