IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Vladimir JOKOVIĆ: Imao sam uvid u temeljni ugovor, želio bi da država i crkva budu ‘nerazdvojive'… (foto, video)

„Ovdje se radi o korektnom odnosu između Srpske pravoslavne crkve i Crne Gore. Težimo ka tome jer kroz istoriju vidimo da su crkva i država uvijek bile nerazdvojive. Želimo da se tako i nastavi i da se konačno potpiše temeljni ugovor“, kaže potpredsjednik Vlade…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 23. 06. 2022… 11: 28… Vladimir JOKOVIĆ: Imao sam uvid u temeljni ugovor, želio bi da država i crkva budu ‘nerazdvojive'… (foto, video)

Potpredsjednik Vlade Crne Gore, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i lider SNP-a Vladimir Joković, gostujući na RTVNK, komentarisao je aktuelnu političku situaciju, sa osvrtom na odluku Glavnog odboranjegove stranke da neće izaći iz vlasti u gradovima u kojima je konstituent. On je saopštio i da je imao uvid u nacrt ugovora koji država treba da potpiše sa Srpskom pravoslavnom crkvom. 

„Odluka je donesena jednoglasno. Nije donesena odluka da SNP neće izaći iz vlasti, već da u ovom trenutku neće rušiti vlast u opštinama u kojima učestvuje u vlasti, za razliku od nekih drugih koji su rušili vlast u Budvi“, kazao je Joković.

Dodaje i da SNP nije bio prihvatljiv za vlast u Beranama, iako je suštinski pobjednik lokalnih izbora.

„Svi su očekivali sunovrat SNP-a, a mi se toga nijesmo plašili. Znamo da smo na pravom putu, u interesu građana i Crne Gore. U trenutku kada smo govorili da možemo biti dio nove Vlade, bili smo na istorijskom minimumu, zahvaljujući napadima onih koji nikada nijesu željeli dobro SNP-u“, navodi Joković.

Lider SNP-a, dalje obrazlažući odluku Glavnog odbora da neće rušiti vlast u Nikšiću i Mojkovcu, kazao je da mogu biti bezbrižni i da oni to neće uraditi šta god da se desi.

Čitaj još:   Jermenija napala naselja u Azerbejdžanu kako bi nastavili sukob koji je počeo 1988... (foto i video)

„Što se tiče Nikšića, članovi opštinskog odbora su imali samo riječi hvale na rad i saradnju SNP-a sa lokalnom upravom, tako da tu nijesmo imali bilo kakvih problema. Što se tiče Mojkovca, tamo je sasvim druga situacija. Pojedini ne žele SNP u vlasti, a ne mogu je formirati bez nas. S obzirom na to, pokušavaju da omalovaže našu partiju dajući nam „mrvice“ vlasti“, istakao je Joković.

Dodaje i da će 23. oktobar, kao i lokalni izbori u 14 opština brzo doći, pa će se onda vidjeti, kako kaže, ko će sa kim i na koji način razgovarati.

„Mnogima obećavam i garantujem da će SNP biti neuporedivo jači nego što je bio kada sam došao na čelo, ali i od mnogih drugih partija“, kaže Joković.

Ističe i da to što neki pričaju da je SNP iznevjerio volju birača, slika je onih koji ne znaju gledati unaprijed kada je u pitanju politika.

„Iskreno mislim da bi najveća izdaja SNP-a bila kada ne bi imali hrabrosti da preuzmemo odgovornost. SNP je kao glavni konstituent vlasti vaskrsao, na zadovoljstvo svih iskrenih simpatizera naše partije“, navodi Joković.

Posebno naglašava činjenicu da SNP “zastupa pravdu, koje ne može biti dok Crna Gora ne potpiše ugovore sa svim vjerskim zajednicama”.

„Ovdje se radi o korektnom odnosu između Srpske pravoslavne crkve i Crne Gore. Težimo ka tome jer kroz istoriju vidimo da su crkva i država uvijek bile nerazdvojive. Želimo da se tako i nastavi i da se konačno potpiše temeljni ugovor“, kaže Joković.

Čitaj još:   VLADIMIR Joković, Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, zarađuje kao i vrhunski sportista, uštedio 150.000 eura... (foto, video)

Dodaje i da je imao uvid u ugovor, te da će on biti potpisan kada se sve strane usaglase.

„Ovdje je ključni problem poimanje statusa Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori. Zastupamo ono što je činjenica, istinsko i istorijsko nasljeđe, odnosno zastupamo interese SPC u Crnoj Gori, jer u nju odlaze pripadnici srpskog i crnogorskog naroda, što joj daje dodatnu vrijednost“, ističe Joković.

BONUS VIDEO: EMISIJA KONTAKT SA BOJANOM KOSTIĆ – GOST VLADIMIR JOKOVIĆ

Izvor Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more