IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Redžep TAJIP Erdogan PODRŽAVA OŠTRE SANKCIJE: Razmotriti uvođenje smrtne kazne onima koji podmeću požare… (foto, video)

ERDOAN je poručio, nakon što je pod kontrolu stavljen šumski požar kod grada Marmaris, riječ je o području na jugozapadu Turske, a gdje se nalazi vrlo popularno mondensko odmaralište…

MARMARIS: Svijet, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 27. 06. 2022… 00: 48… Redžep TAJIP Erdogan PODRŽAVA OŠTRE SANKCIJE: Razmotriti uvođenje smrtne kazne onima koji podmeću požare… (foto, video)

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan smatra da bi njegova država trebala razmotriti uvođenje smrtne kazne i onima koji podmeću požare.

Ovo je poručio jučer, 24. juna, nakon što je pod kontrolu stavljen šumski požar kod grada Marmaris. Riječ je o području na jugozapadu zemlje, a gdje se nalazi vrlo popularno odmaralište.

Erdogan je istakao da je izgorilo skoro 4.000 hektara šume te je obećao da će pošumljavanje početi čim prije.

Čitaj još:   Erdogan: Ući ćemo na istočno od Eufrata, koje je podijeljeno sa SAD i Rusijom... (foto)

Niko nije smrtno stradao, a povrijeđeno je 19 osoba.

Ministar unutrašnjih poslova Suleyman Soylu je potvrdio da je uhapšen 34- godišnjak, za kojeg je naveo da je priznao da je podmetnuo požar.

Turski predsjednik je naglasio da se mora razmotriti uvođenje teških kazni onima koji podmeću požare, a za njega to znači i to da se razmotri ponovno uvođenje smrtne kazne.

U Turskoj su i u ljeto prošle godine bili veliki šumski požari. Jedan od njih i tada bio kod Marmarisa.

IZVOR agencije

ANKARA: Erdogan pridružuje Tursku BRIKS-u…

- Ako nas primite, ova platforma bi promijenila naziv u Read more