IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA TRAGEDIJA: U prikolici kamiona u Teksasu pronađeno mrtvih 46 migranata… (foto, video)

Kamion s migrantima pronađen je kraj željezničke pruge u udaljenom području na južnoj periferiji grada…

SAN ANTONIO: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, utorak, 28. 06. 2022… 10: 28… VELIKA TRAGEDIJA: U prikolici kamiona u Teksasu pronađeno mrtvih 46 migranata… (foto, video)

Najmanje 46 migranata pronađeno je mrtvo u prikolici šlepera u San Antoniju u Teksasu, u jednom od dosad najsmrtonosnijih incidenata u krijumčarenju ljudi duž američko-meksičke granice, izvijestile su tamošnje vlasti.

Vatrogasna služba San Antonija saopštila je da je još 16 osoba pronađenih u prikolici prevezeno u bolnicu zbog toplotnog udara i iscrpljenosti, uključujući četvoro maloljetnika.

Vlasti su navele i da su tri osobe u pritvoru nakon incidenta.

Kamion s migrantima pronađen je kraj željezničke pruge u udaljenom području na južnoj periferiji grada.

Temperatura bila 40 stepeni

Temperatura u San Antoniju, koji se nalazi oko 250 kilometara od meksičke granice, narasla je u ponedjeljak na visokih 39,4 stepeni Celzijusa, uz visoku vlažnost vazduha.

Čitaj još:   VELIKA TRAGEDIJA: Sin ubio oca, pa sebe u... (foto)

Povodom tragedije meksički ministar vanjskih poslova Marselo Ebrard na Tviteru je gušenje migranata u kamionu nazvao “tragedijom u Teksasu” a krivicu za smrt svalio na Bajdenovu politiku rekavši da ona “pokazuje smrtonosne posljedice njegovog odbijanja da provede zakon”.

Napisao je i da su predstavnici meksičkog konzulata na putu na mjesto događaja, iako nacionalnosti žrtava još nisu potvrđene.

Posljednjih mjeseci zabilježen je rekordan broj prelaza migranata na američko- meksičkoj granici, što je izazvalo kritike na račun useljeničke politike američkog predsjednika Džoa Bajdena…

izvor agencije

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more