IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRISEL: NATO poručio Putinu- nećeš pobijediti… (foto, video)

Invazija Rusije na Ukrajinu dan CXXVI…

BRISEL: Svijet, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 29. 06. 2022… 11: 28… BRISEL: NATO poručio Putinu- nećeš pobijediti… (foto, video)

Rusija predstavlja “direktnu prijetnju” bezbjednosti zemalja NATO-a koje su se okupile na samitu u Madridu, rekao je glavni sekretar Saveza Jens Stoltenberg. “Jasno ćemo reći”, na samitu koji bi trebalo da revidiraa smjernice NATO-a prvi put od 2010,”da Rusija predstavlja direktnu prijetnju našoj bezbjednosti”, naglasio je Stoltenberg.

Čelnici NATO-a usvojiće na samitu novi Strateški koncept za narednih 10 godina, u kojem će biti definisani bezbjednosni izazovi s kojima se Savez suočava i dati obrisi političkih i vojnih zadataka koje NATO treba da sprovede za njihovo rješavanje. U posljednjem Strateškom konceptu usvojenom 2010. godine Rusija je bila definisana kao strateški partner NATO- a…

Šolc: NATO će nastaviti da snabdijeva Ukrajinu oružjem

Saveznici u NATO-u će nastaviti da snabdijevaju Ukrajinu oružjem tokom rata protiv Rusije onoliko dugo koliko je potrebno, rekao je njemački kancelar Olaf Šolc u Madridu.

„Dobro je što zemlje koje su ovdje okupljene, ali i mnoge druge, daju svoj doprinos kako bi Ukrajina mogla da se odbrani – obezbjeđivanjem finansijskih sredstava, humanitarne pomoći, ali i pružanjem oružja koje je Ukrajini hitno potrebno“, rekao je Šolc….

Čitaj još:   DPS Šavnik: Pravna država kapitulirala pred silovateljima demokratije iz DF- a i njihovim pomagačima iz Demokrata...

Putin ima sve manje saveznika: Želim da poboljšam odnose sa talibanima…

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je tokom posjete Dušanbeu u Tadžikistanu da njegova zemlja želi da poboljša odnose sa talibanima…

“Radimo sve kako bismo osigurali da se stanje u državi normalizuje i trudimo se da izgradimo veze s političkim silama koje kontrolišu situaciju”, kazao je Putin, prenosi novinska agencija Interfaks.

Iako talibani još nisu međunarodno priznati, oni upravljaju većim dijelom Avganistana od ljeta 2021 nakon što se vojska SAD-a povukla iz ove zemlje nakon višegodišnjeg rata.

Uprkos činjenici da ih se u Rusiji službeno smatra terorističkom organizacijom, talibanska delegacija prisustvovala je međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt-Petersburgu.

Putinov posjet Tadžikistanu, bivšoj sovjetskoj republici, prvo je njegovo putovanje u inostranstvo otkad su ruske snage napale Ukrajinu krajem februara. Tokom razgovora s tadžikistanskim predsjednikom Emomalijem Rahmonom ruski predsjednik osvrnuo se na “zajedničku odgovornost” za stabilnost u regiji. Rusija drži vojnu bazu u Tadžikistanu.

Čitaj još:   MIRSAD JAHOVIĆ: ADEM NE IDE IZ BEŠIKTAŠA, NAVIJAČI GA VOLE

U srijedu Putin putuje u Turkmenistan, još jednu bivšu sovjetsku zemlju u regiji…

izvor analitika.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more