IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Hrabre ajkule izgubile od Španije, sreća okrenula im leđa u finišu, malo da izbore peterce… (foto, video)

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore izgubila je od Španije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti… Iako su se hrabro borili protiv favorita, naši vaterpolisti poraženi su od Španije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 7: 6…

BUDIMPEŠTA: Svijet, Sport, vijesti, srijeda, 29. 06. 2022… 20: 28… Hrabre ajkule izgubile od Španije, sreća okrenula im leđa u finišu, malo da izbore peterce… (foto, video)

Crna Gora-Španija (foto: TVCG)

Veliko srce naših momaka protiv iskusnijeg i favorizovanogo protivnika. Možda zvuči kao sportska flsokula, ali falilo je malo sreće u napadu, pa da meč okrenemo skroz na našu stranu. 

Španci su bolje otvorili meč, i došli do rane prednosti od 2: 0, ali i tada se vidilo, pogotovo na tom dijelu bazena, ispred Lazovićevog gola da možemo da se nosimo sa jednim od glavnih favorita. 

Koliko iskustvo je više na strani Španije najbolje se oslikava kroz duel Mršića i Peronea, gdje naš 19-godišnji tinejdžer se nije uzmicao skoro duplo starijem španskom reprezentativcu (36 godina). 

Španija je igrala takođe svoju prepoznatljivu odbranu koju karakteriše visoki presing, ali su Gojkovićevi momci dolazili do izglednih situacja. Problem je bila efikasnost sa igračem više, ali i to će doći vremenom. 

Čitaj još:   VELIKA TUGA U SARAJEVU: Preselio na ahiret General ARBIH Kadrija ŠKRIJELJ... (foto, video)

Iako su poveli sa 6: 3, i izgledalo je kao da su prelomili utakmicu, vratili smo se u igru sa dva lijepa gola odličnog Bogdana Đurđića. 

Iako su se hrabro borili protiv favorita, naši vaterpolisti poraženi su od Španije u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 7: 6…

Uslijedio je period tvrde igre na obije strane, ali Maljarak uspijeva da vrati dva gola prednosti. Konačno smo i mi proradili iz slične situacije, i konačne Averka. 

Do kraja ipak nismo uspjeli da izborimo peterce. Đurđić je iz dosta teške pozicije probao, izvukao nemogući šut, ali pogođena je prečka…

Kraj utakmice Crna Gora- Španija 6: 7

BONUS VIDEO: Bogdan Đurđić: Sigurno imalio smo šansu protiv Španije!!!

izvor iBalkan.net

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more