IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jelena Obućina u uvodu “Pregleda dana” na Newsmax Adria: Možda uđe u istoriju ovaj Vidovdan… (VIDEO)

“Prigodnu pjesmu za danas znate- “Kud god da krenem, tebi se vraćam ponovo”. Ko je naručuje? Poslednjih godina najčešće Lajčak. Osim njega na ovaj dan tamo je srpski patrijarh. Tako je i ove godine”

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda, 29. 06. 2022… 00: 28… Jelena Obućina u uvodu “Pregleda dana” na Newsmax Adria: Možda uđe u istoriju ovaj Vidovdan… (VIDEO)

– Ministri idu sve ređe, jer su im prištinske vlasti zabranile ulazak. Predsednik nije bio odavno, još od onih vikend ratova sa Tačijem, pre nekoliko godina. Sećate li se Tačija? Sa njim se još svašta moglo dogovoriti, sa Kurtijem skoro ništa, ako izuzmemo struju. Ana Brnabić nije otišla za mandata nikada – istakla je Obućina pa nastavila:

 – Za to vreme Vidovdan se u Beogradu slavi dodelom odlikovanja, to je treća ili četvrta prigoda godišnje, dok ne zažive praznici koje nam uvode. Imao je onaj novi srpskog jedinstva, slobode i zastave u septembru, malo stariji u novembru, Sretenje i ovo danas. A simbolike toliko, i povoda i godina. Od 1389, 1914, 1921, pa 1989. i 2001. Previše istorije – neko će reći  – naglasila je ona i zaključila:

Čitaj još:   OTVARANJE DŽAMIJA: Prvi džuma-namaz u Novom Pazaru nakon pauze zbog COVID-19

 – Mada, možda u nju uđe i današnji Vidovdan zbog novog mandata, a svi znamo da bi predsednik voleo. Sve drugo, staje nam u nastavak iste pesme “u nebo gledam, prolaze vekovi”. Srećna slava, ko slavi, i novi mandat – ko je na prijemu…

BONUS VIDEO: NewsMax Adria- Cijela Emisija- 28.06.2022…

izvor Direktno.rs

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more