IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MEDIJI Dragana ČOVIĆA, NE KRIJU OČAJ: “Turska je dobila što je tražila, a Hrvatska…” (foto, video)

Nakon uspjeha Turske, potpuno je jasno da je Milanović bio u pravu i da je Hrvatska mogla bezbolnije doći do političke pobjede i izmjene izbornog zakona u BiH…

ZAGREB: Hrvatska, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 30. 06. 2022… 00: 28… MEDIJI Dragana ČOVIĆA, NE KRIJU OČAJ: “Turska je dobila što je tražila, a Hrvatska…” (foto, video)

Mostarski “ABCportal” piše da su Turska, Finska i Švedska potpisale sporazum koji će Finsku i Švedsku vrlo brzo uvesti u NATO, a Turska je, kako je od prije poznato, bila stopirala njihov ulazak iz svojih političkih interesa. Po ovom sporazumu Turska je zapravo dobila ono što je tražila, piše mostarski portal, navodeći da je “Hrvatski predsjednik Zoran Milanović bio u pravu”, i da je Hrvatska, jednako kao i Turska, mogla ucjenom riješiti spor oko izmjena izbornog zakononodavstva u BiH.  

“Već je poznato da je hrvatski predsjednik Zoran Milanović u više navrata govorio o hrvatskom vetu na ulazak ove dvije zemlje u NATO kako bi se riješio izborni zakon koji hrvatski narod u BiH a ujedno i hrvatske državljane nepravedno diskriminira. Sad je zapravo potpuno jasno da je Milanović bio u pravu i da je Hrvatska mogla bezbolnije doći do političke pobjede i izmjene izbornog zakona. Nema sumnje Hrvatska će zasigurno riješiti ovo hrvatsko pitanje u BiH, no malo je vjerovatno prije izbora mada jako lobira da se definiraju neke stvari oko implementacije izbornih rezultata”, piše ABCportal navodeći da je upravo Hrvatska inicirala poziv Izetbegoviću, Čoviću i Dodiku na pregovore u Buruxellesu. 

Čitaj još:   PAŽNJA I VELIKA OPREZ ZA SVE: Nevrijeme pomelo Sloveniju, kreće se prema Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori... (foto, video)

“I taj novi poziv u Bruxelles je također potvrda žestokog lobiranja Hrvatske oko pitanja izbornog zakona. Taj proces nije zaustavljiv i izborni zakon će sasvim sigurno biti predmet na stolu Bruxellesa koji će se morati rješiti”, piše mostarski portal, koji još nije obaviješten da nevedenog sastanka u Bruxellesu neće biti. 

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more