IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Ljekari traže da ponovo nosimo maske: Za samo 10 dana duplo više zaraženih koronom… (foto, video)

Za samo desetak dana broj zaraženih se duplirao- bilo je dnevno oko 500 zaraženih, a stada je premašilo 900 je do 800, zato ljekari insistiraju da se maske ponovo vrate u upotrebu u zatvorenom prostoru…

BEOGRAD: Regija, Crna Hrfonika, vijesti, subota, 02. VII 2022… 14: 38… Ljekari traže da ponovo nosimo maske: Za samo 10 dana duplo više zaraženih koronom… (foto, video)

Na koronu kao da smo potpuno zaboravili, kao da je nije ni bilo. Ipak, veliki rast broja zaraženih podsjeća nas da virus nije umro i da je oprez neophoda.

Zato ljekari insistiraju da se maske ponovo vrate u upotrebu u zatvorenom prostoru. Danas je Virusolog dr Aleksandra Knežević, sa Instituta za mikrobiologiju i imunologiju napomenuo:

“Neophodno je da građani ponovo počnu da nose maske i zaštite se. Maske se moraju nositi u gradskom prevozu kad je gužva, kao i na svim manifestacijama na kojima je veliki broj ljudi…

Čitaj još:   Američke sankcije šefu obavještajne službe Srbije Aleksandru Vulinu: Zbog korupcije i širenja uticaja Rusije, uvedene kaznene mjere... (foto, video)

Na vrućinama svi izbjegavaju da nose masku, ali moraju da shvate da će ih ona spasiti virusa. Atmosfera u našem društvu je previše opuštena, niko više ne razmišlja o koroni, maske ne nose očito se ne nose prvo ni u apotekama, domovima zdravlja, čak ni u bolnicama ne poštuju ovu mijeru, što je nedopustivo” isto to naglašava dr Knežević.

Članica Savjeta udruženja Ujedinjeni protiv kovida (UPK) očekuje da će u narednih sedam dana broj novozaraženih u Srbiji preći hiljadu na dnevnom nivou.

“Potrebno je vratiti obavezno nošenje maski u zatvrenom prostoru”, rekla je i dr Plavšič…

BONUS VIDEO: Nošnje maske – najbolja zaštita od korona virusa

izvor Nova.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more