IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

APOKALIPSA PRIZORI I SLIKE IZ SRBIJE: Hitne evakuacije građana, grom izazvao 20 požara, policija objavila snimke… (foto, video)

Policijski službenici u svim dijelovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usljed nevremena ostali u automobilima i autobusima.

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 06. VII 2022… 10: 38… APOKALIPSA I PRIZORI ISLIKE IZ SRBIJE: Hitne evakuacije građana, grom izazvao 20 požara, policija objavila snimke… (foto, video)

Izvor: MUP Srbije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije su u utorak u popodnevnim i večernjim satima pomagali svojim sugrađanima, ugroženim posljedicama snažnog nevremena koje je pogodilo Srbiju.

U saopštenju MUP-a se navodi da su pripadnici Sektora za vanredne situacije na teritoriji cijele zemlje imali 91 intervenciju, od toga 20 požara, od kojih je većina bila prouzrokovana udarom groma i to u Beogradu, Kraljevu i Sjenici.

„Svi požari su ugašeni, a povrijeđenih lica nije bilo. Iz poplavljenih objekata i vozila vatrogasci su spasili 10 osoba“, navodi se.

MUP Srbija nevremeIzvor: MUP Srbije

U svim intervencijama bilo je angažovano oko 230 vatrogasaca spasilaca, 100 vozila i 33 pumpe za crpljenje vode.

Čitaj još:   ZENICA I TRAVNIK OKOVANI TUGOM: Objavljen identitet poginulih u stravičnoj saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M- 17... (foto)

Pripadnici Sektora za vanredne situacije intervenisali su i na crpljenju vode iz objekata u Beogradu, Kruševcu i Ivanjici, a u toku su intervencije u Kruševcu, Pančevu i Beogradu.

Na saniranju posljedica snažnog nevremena koje je u pogodilo Beograd bilo je angažovano više od 160 policijskih službenika, iz različitih organizacionih jedinica Interventne jedinice, Policijske brigade, policijskih stanica i vatrogasci.

MUP Srbija nevremeIzvor: MUP Srbije

„Iz ugroženih dijelova grada, među kojima su najugroženiji bili Novi Beograd, Bežanijska Kosa i Zemun, posebno naselja Plavi horizonti i Bački Ilovik evakuisano je više od 30 osoba, od čega je samo iz Bačkog Ilovika evakuisano sedam“, piše u saopštenju.

MUP nevremeMUP nevreme

Policijski službenici u svim dijelovima grada pomagali su svojim sugrađanima koji su zbog vodene bujice nastale usljed nevremena ostali u automobilima i autobusima.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more