IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MUNJEVITA I NEZADRŽIVA Lani Pudar srebro na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Bukurištu… (foto)

Lana Pudar, najbolja bosanskohercegovačka plivačica, osvojila je srebrenu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Bukureštu..

BUKUREŠT: Svijet, Sport, vijesti, četvrtak, 07. VII 2022… 18: 38… MUNJEVITA I NEZADRŽIVA Lani Pudar srebro na 100 metara delfin na Evropskom prvenstvu u Bukurištu… (foto)

Evropskom juniorskom prvenstvu koje se održava u Bukureštu.

U ludoj završnici Lana Pudar isplivala je dionicu 100 metara delfin za 57. 88 i osvojila drugo mjesto. Pudar je imala prednost od starta utrke, ali je na kraju Belgijanka Roos Vanotterdijak ubrazala u posljednju dionicu od 25 metara i slavila ispred Lane za svega tri stotinke (57:85). Bronza ide u Švicarsku za Juliu Ullmann (59.39).

Lana Pudar 16- godišnjakinja je prošle godine osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu za juniorke u disciplini 200 metara delfin, nakon čega je bila srebrena u istoj disciplini na 50 metara, a kruna takmičenja došla je 11. jula 2021. godine kada je postala prvakinja na 100 metara delfin.

Čitaj još:   PATETIČNO I BIZARNO: Fotografije koje su obišle svijet, Milanović plazio jezik Plenkoviću... (foto)

Mlada Mostarka je osvojila drugo mjesto disciplini 100 metara delfin sa vremenom 57. 88…

Pudar je za pobjednicom Roos Vanotterdijk iz Belgije kasnila samo tri stotinke.

Treće mjesto osvojila je Švicarka Julia Ullmann s vremenom 59.39.

Mlada Mostarka je na nedavno završenim Mediteranskim igrama osvojila dva zlata, na 100 i 200 metara delfin, a u istoj disciplini na 50 metara zauzela je peto mjesto.

Lana je tako nastavila s odličnim rerezultatima nakon što je prošle sedmice osvojila dvije zlatne medalje na Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu.

izvor iBalkan.net/ N1