IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NIKOLA Zirojević: Kad je Vulin prijetio da će Crnu Goru okupirati konjicom, ni slutili nijesmo da će nam poslati DRITANA… (foto, video)

“Okupili smo se da kažemo veliko “NE” aktu izdaje i okupacije od strane srpskog sveta Aleksandra Vučića, koji u Crnoj Gori sprovodi dvojac Abazović- Joković…” 

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, petak, 08- VII- 2022… 11: 38… NIKOLA Zirojević: Kad je Vulin prijetio da će Crnu Goru okupirati konjicom, ni slutili nijesmo da će nam poslati DRITANA… (foto, video)

Krajnje je vrijeme da suverenističke partije izađu iz izdajničke vlade Dritana Abazovića ili joj uskrate podršku, a podršku daju inicijativi Socijaldemokrata za skraćenje mandata skupštine. Jer nijesu valjda funkcije po dubini i širini bitnije od onoga za šta se noćas borimo.

I na kraju, pozivam sve građane da budu ovdje sa nama, nezavisno od ponašanja svojih partija. Jer ovo nije partijska priča. Ovdje se radi o odbrani države, poručio je sinoć portparol SD Nikola Zirojević na protestu ispred Vlade Crne Gore.

“Okupili smo se da kažemo veliko “NE” aktu izdaje i okupacije od strane srpskog sveta Aleksandra Vučića, koji u Crnoj Gori sprovodi dvojac Abazović- Joković. Ovim aktom izdaje sva kulturna baština Crne Gkre daje se na raspolaganje tuđoj državi i crkvi te države, da sa njom rade šta im je volja. I onda Abazović ima obraza da CPC ponudi potpisivanje temeljnog ugovora. Ali gdje je mislio da se Crnogorci mole? Da li na trgovima? Da li na ulicama? Da li u šumama, budući da nas smatra pećinskim nacionalistima? Neće moći”, poručio je Zirojević.

Čitaj još:   Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti: Preduzimamo aktivnosti na identifikaciji osoba koje su skandirale Nož, žica Podgorica... (foto, video)

On je rekao da svi koji se na Vladi drznu da podrže tzv. Temeljni ugovor, moraju znati da rade direktno protiv ustava Crne Gore i da će za podršku tom aktu kad-tad odgovarati.

“Ovaj izdajnički premijer spreman je da potpuno zanemari i stav EU i naših međunarodnih partnera, koji nam kažu upravo suprotno od onoga što on govori, a to je da je potpisivanje ovog ugovora tačka na evropski put Crne Gore. Kada nam je Aleksandar Vulin prijetio da će Crnu Goru okupirati konjicom, ni slutili nijesmo da će nam poslati Dritana Abazovića da to završi”, istakao je on.

Zirojević je na kraju postavio i pitanje Crnogorskoj akademiji nauka i umjetnosti, pozvavši ih da uzmu aktivno učešće u društvenim procesima.

Čitaj još:   ŠOK Neprovjerenih priča o Mateju: Izjava taksista bi mogla biti važna... (foto, video)

bonus video: Nikola Zirojević 30 June 2022…

IZVOR Gradski portal.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more