IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: Muslimani širom BiH klanjali bajram- namaz, u Begovoj džamiji održana centralna svečanost… (foto, video)

Bajram- namaz se klanjao jutros u džamijama širom Bosne i Hercegovine, čime je nastupio jedan od najvećih muslimanskih blagdana- Kurban- bajram…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti subota, 09- VII- 2022… 07: 58… SARAJEVO: Muslimani širom BiH klanjali bajram- namaz, u Begovoj džamiji održana centralna svečanost… (foto, video)

Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održana je jutros u Gazi Husrev- begovoj džamiji u Sarajevu, gdje je bajram- namaz predvodio i bajramsku hutbu kazivao reisu- l- ulema Husein ef. Kavazović.

Kurban- bajram, koji dolazi dva mjeseca i deset dana nakon Ramazanskog bajrama, traje četiri dana. Za ovaj blagdan posebno je to što se prinosi žrtva – kurban, a meso se dijeli porodici, prijateljima i siromašnima.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Psovke, prijetnje i umalo tuča,  Crvena zvezda velikom mukom stigla do pobjede , golom u 88. minutu... (foto, video)

Kurban-bajram se naziva i Hadžijski bajram jer muslimani iz cijelog svijeta odlaze u Meku kako bi obavili jednu od pet temeljnih islamskih dužnosti– hadž.

Redakcija regionalnog portala iBalkan.net svim muslimanima čestita Kurban- bajram- Bajram šerif mubarek olsun!!!

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more