IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VRIJEME DANAS: Za prvi dan Kurban bajrama oblačno sa kišom… (foto)

Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 23, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 29 stepeni…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti subota, 09- VII- 2022… 09: 58… VRIJEME DANAS: Za prvi dan Kurban bajrama oblačno sa kišom… (foto)

Danas će u našoj zemlji biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Poslijepodne postupan prestanak padavina i djelimično razvedravanje.

subota, 09.07.2022. godine
Ugodnije u odnosu na protekli dan. Stabilizacija vremena, uz ne suviše visoke temperature, pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće slabije izražene. U Bosni je moguće nešto duže zadržavanje naoblake i slabije padavine tokom prijepodneva, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji se očekuje dodatno poboljšanje biometeoroloških prilika.

nedjelja, 10.07.2022. godine
Uz stabilne vremenske prilike i povoljnu biometeorološku prognozu, većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Nakon svježije noći i mirnijeg sna, sa odmicanjem dana će u cijeloj zemlji i dalje biti ugodno, uglavnom zbog umjerenih temperatura, bez većih oscilacija. Poželjno je slobodno vrijeme provesti na otvorenom.

Čitaj još:   VRIJEME DANAS, PAŽLJIVO DA BIRATE ODJEĆU I OBUĆU: Oblačno sa puno pljuskova, šta nas očekuje tokom narednih dana... (foto)

Kada je riječ o biometeorološkim prilikama danas će biti ugodnije u odnosu na protekli dan. Stabilizacija vremena, uz ne suviše visoke temperature, pozitivno će djelovati na većinu ljudi, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata biće slabije izražene.

U Bosni je moguće nešto duže zadržavanje naoblake i slabije padavine tokom prijepodneva, u Hercegovini sunčanije većim dijelom dana. Sa noćnim satima, u cijeloj zemlji se očekuje dodatno poboljšanje biometeoroloških prilika.

Sutra će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U jutarnjim satima nešto više oblaka se očekuje u Bosni. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu do 30 stepeni.

U ponedjeljak će preovladavati umjerena oblačnost, a u Hercegovini pretežno vedro. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni C…

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more