IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

STRAVIČNA SITUACIJA/ Uznemirujuće fotke: Gladni lavovi u zoo vrtu „jedu sami sebe“, vlasnik pobjegao… (foto, video)

Uznemirujući prizori iz udruženja za životinje obilaze svijet, a prikazuju životinje u katastrofalnom stanju, izgladnjele do te mjere da su čak počele proždirati vlastite dijelove tijela…

MEKSIKO: Svijet, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 10. VII 2022… 00: 38… STRAVIČNA SITUACIJA/ Uznemirujuće fotke: Gladni lavovi u zoo vrtu „jedu sami sebe“, vlasnik pobjegao… (foto, video)

U opisu stranice udruženja Black Jaguar-White Tiger (BJWT) iz Meksika stoji kako ono “neumorno radi na spašavanju, rehabilitaciji i brizi o životinjama u potrebi”, međutim, ispostavilo se kako je sve suprotno od toga.

Nakon fotografija mršavih, uznemirenih i povrijeđenih lavova koje su počele kružiti internetom, više organizacija za zaštitu prava životinja prijavilo je ovo udruženje policiji, a ranije prošle sedmice tamo je upala i racija kako bi poduzela potrebne mjere. Njen vlasnik, Eduardo Serio, navodno je pobjegao, prenosi Mirror.

“Mjesto je sada pod kontrolom vlasti, vlasnik je bjegunac od pravde, nigdje se nije pojavio. Upravo smo imali sastanak s vlastima Mexico Cityja kako bi veterinari mogli početi spašavati iscrpljene životinje”, rekao je aktivist za životinje Arturo Islas Allende koji je ovo mjesto nazvao “paklom na zemlji”.

Na pojedinim objavama vide se izgladnjeli lavovi koji od nemoći grizu vlastite repove.

Nekima nedostaje oko, uho, stravično su mršave i dehidrirane. Ukratko, sve potkrepljuje činjenicu da životinje žive u jadnim uvjetima bez hrane, veterinarske skrbi ili odgovarajućeg prostora za kretanje.

Čitaj još:   Plaši li se Vučić antivaksera?( video)

“Sve je počelo s radnikom koji je nedavno otpušten i imao je mnogo video dokaza koji pokazuju zlostavljane životinje”, rekao je predsjednik Udruge zooloških vrtova Ernesto Zazueta. “Imamo užasna svjedočanstva da su neke životinje bile žrtvovane dok su se druge proždirale kako bi izbjegle glad”, izvjestili su istražitelji.

Tokom svog upada, užasnuti inspektori, također, pronašli su jame sa, kako vjeruju, kostima i ostacima više od 200 divljih mačaka.

Čitaj još:   Kija Kockar bila u Istanbulu i oglasila se, nakon navoda da je: OTELA DEČKA DUŠICI JAKOVLJEVIĆ…

“Postoje rupe s kostima zakopanih životinja. Udruženje je reklo kako ima 400 mačaka, jučer je izvršeno prebrojavanje s vlastima i evidentirano je samo između 180 i 190, manje od polovice njih je živo”, dodao je Allende.

Allende tvrdi da je vlasnik Eduardo ilegalno prodavao mladunce lava, tigra i leoparda, kao i da mjesecima nije plaćao zaposlenike. Također, udruženje nije imalo ispravne papire niti pravne dozvole, već je sve radilo “u tajnosti”.

BJWT primilo je i milione dolara donacija, uključujući i slavne osobe, koje nisu stigle do životinja i povezane su s utajom poreza.

Organizacije, kao i vlasti daju sve od sebe kako bi pomogli ugroženim bićima, dok je Serio pod istragom i za njim se traga zbog zlostavljanja životinja.

“Eduardo Serio, vlasnik Black Jaguar-White Tiger, traži se zbog ekstremnog napuštanja i zlostavljanja stotina divljih mačaka”, zaključio je tužitelj.

izvor agencije

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more