IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Aleksandra Vuković: “Bio je dan ponosa kada smo izglasali Rezoluciju o Srebrenici i jasno se odredili prema genocidu”… (foto, video)

“Postupak Demokratske partije socijalista i 55 poslanika u Skupštini Crne Gore bio je dan ponosa, kada smo izglasali Rezoluciju o Srebrenici i jasno se odredili prema tom genocidu”, kazala je poslanica DPS-a Aleksandra Vuković

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 11. VII 2022… 00: 38… Aleksandra Vuković: “Bio je dan ponosa kada smo izglasali Rezoluciju o Srebrenici i jasno se odredili prema genocidu”… (foto, video)

Postupak Demokratske partije socijalista i 55 poslanika u Skupštini Crne Gore bio je dan ponosa, kada smo izglasali Rezoluciju o Srebrenici i jasno se odredili prema tom genocidu, kazala je poslanica DPS-a, Aleksandra Vuković gostujući u emiciji na TV N1 BiH.

“Postoji jedna kolektivna odgovornost i dok se ne suočimo sa tim da i ako smo ćutali i ako nijesmo vidjeli, i ako nijesmo predosjetili, i ako smo učestvovali u tome, da smo krivi za sve. Taj postupak Demokratske partije socijalista i 55 poslanika u Skupštini Crne Gore, bio je dan ponosa kada smo izglasali Rezoluciju o Srebrenici i jasno se odredili prema tom genocidu”, kazala je Vuković govoreći o Srebrenici i kolektivnoj odgovornosti za to što se desilo.

Čitaj još:   ALEKSANDRA Vuković: Moramo pružiti otpor opštoj banalizaciji i relativizaciji...

BONUS VIDEO: Aleksandra Vuković: “Abazoviću, mnogo ste polećeli”

Istakla je da je Crna Gora inače, s obzirom na to, kako dodaje, posljednjih 30-ak godina imala vlade na čijem čelu su bili ljudi iz DPS- a, prva u regionu prihvatila i izglasala u crnogorskoj Skupštini Deklaraciju o prihvatanju Rezolucije Evropskog parlamenta u kome se osuđuje masovni zločin u Srebrenici počinjen 1995. godine.

“Vlade koje smo mi predvodili nijesu imali ljude koji su negirali genocid u Srebrenici”, naglasila je Vuković.

izvor (SB)

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more