IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAJKE SREBRENICE PORUČILE: “Dritan Abazović da nam se izvini. Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci…” (foto, video)

Nastavljaju se reakcije na govor premijera Crne Gore, Dritana Abazovića na komemoraciji povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici…

SREBRENICA: Regija, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 11. VII 2022… 14: 38… MAJKE SREBRENICE PORUČILE: “Dritan Abazović da nam se izvini. Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci…” (foto, video)

Nastavljaju se reakcije na govor premijera Crne Gore, Dritana Abazovića na komemoraciji povodom 27. godišnjice genocida u Srebrenici.Udruženje koje okuplja članove porodica ubijenih i nestalih u genocidu 1995. godine, Majke Srebrenice pozvalo je premijera Crne Gore Dritana Abazovića da se izvini njima i svima žrtvama genocida u Srebrenici.

Premijer @DritanAbazovic da se izvini nama i svih žrtvama genocida u Srebrenici. Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci, ubila ih je organizovana vojska. U Potočarima nema mjesta za relativizaciju zločina.— Majke Srebrenice (@MSrebrenice) July 11, 2022

Čitaj još:   DANAS TUGA DO NEBA: Umrla još jedna srebrenička majka Emina Merdžić u genocidu su joj ubili... (foto)

 “Premijer Dritan Abazović da se izvini nama i svih žrtvama genocida u Srebrenici. Naša djeca su ubijena samo zato što su Bošnjaci, ubila ih je organizovana vojska. U Potočarima nema mjesta za relativizaciju zločina,” poručile su majke Srebrenice.

Na izjavu Abazovića da genocid nije počinjen nad Bošnjacima već nad ljudima izazvao je brojne reakcije. Abazovićev govor su kritikovali i njegov zamjenik u vladi Crne Gore Raško Konjević, Memorijalni centar Srebrenica, direktor Memorijalnog centra Emir Suljagić.

(Klix.ba)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more