IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Moralni kepec Dritan, kaže da genocid nije počinjen nad Bošnjacima! (foto)

Moralni kepec na djelu: Jedino je Nenad Čanak kazao da je on i njegova delegacija napustila salu kad je ovaj bestidnik izašao za govornicu…

SREBRENICA: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 12. VII 2022… 00: 38…  DRAGAN Bursać: Moralni kepec Dritan, kaže da genocid nije počinjen nad Bošnjacima! (foto)

Piše: Dragan Bursać

“Genocid nije počinjen nad Bošnjacima, nego nad ljudima. Nisu ga počinile vojske, nego politike”, kazao je u Potočarima, a bez da je trepuno još uvijek aktuelni crnogorski premijer Dritan Abazović.

Moralni kepec na djelu 

Prisutni ljudi, visoke delagacije, porodice ubijenih u genocidu, blago rečeno bile su zatečene.

Jedino je Nenad Čanak kazao da je on i njegova delegacija napustila salu kad je ovaj bestidnik izašao za govornicu.

I zaista, Dritan Abazović predstavlja ono najcrnje što danas država Crna Gora daje regionu. Osim što je kućni prijatelj sa beogradskom neočetničkom vrhuškom i što je poslušnik Aleksandra Vučića, on je i interesnim dijelom vezan za Beograd, pa je tako i medicinska klinika njegovog brata u suvlasništvu sa suprugom Ane Branbić. Eto tako je Dritan Abazović, moralno mali čovjek, niskih gabarita i napoleonskog kompelsa, postao najunosnije oružje u stvaranju srpskog sveta. I to oružje je aktivirano na najbolnijoj tački Balkana, tamo gdje je počinjen genocid nad Bošnjacima, u Srebrenici.

Ali to njegovo zlo je imalo razvojni put:

Prvo je omogućio četnicima da dođu na vlast u Crnoj Gori, a potom je potpisao Ugovor sa Crkvom Srbije, kojoj se na tacni daje materijalna i nematerijalna baština Crne Gore, a onda je kao guja u njedrima došao u Potočare da kaže sve ono o čemu Vulin, Dačić i Vučić neće javno danas pričati, a što suštinski misle u projektu srpskog sveta. 

Pa se tako obezglavljivanje i dehumanizacija  Bošnjaka, ona retorička, nastavla baš danas i to na mjestu genocida u Potočarima.

Zamislite vi na mjestu najvećeg stradanja Bošnjaka kazati da genocid nije počinjen nad Bošnjacima nego onako uopšteno nad nekim ljudima? Pa nisu Bošnjaci ubijeni tek tako zato su tek neki ljudi, Dritane nesrećo, nego upravo zato što su Bošnjaci. Zar ne čuješ krik majke, koja se upravo danas, tu pored tebe sjeća svog sina, a koga su odvele Mladićeve ubice u smrt, samo zato što se zvao Naser. Nije se zvao Pero Perić nego Naser i zato je ubijen. Dječak je ubijen zato što je bio Bošnjak, ubijen je zato što je bio islamske vjere, a genocid su počinile iste te arhitekete kojima se ti danas klanjaš dok odlaziš na hodočašće na Andrićev venac u Beogradu ili Patrijaršiju Crkve Srbije.

Čitaj još:   Panika u Podgorici: Korona ušla u ŠKOLE, zaraženo 40 nastavnika... (foto)

Uzeli su joj sina iz ruku, vrištala je: “Uzimamo ti ga jer se zove Naser, zar ne čuješ Dritane, bitango???

Ali ima i gore!

Ti kažeš Dritane, nisu ga počinile vojske nego politike, misleći na genocid. Ne! Genocid su počinile vojske, preciznije Vojska Republike Srpske, za šta postoje nebrojeni dokazi, izjave, forenzička istraživanja i na koncu i sama presuda najviše sudske instance svijetu, a politike su u konačnici bile nalogodavci.

I to upravo politke kojima se ti klanjaš i čije direktive slijepo slušaš, a koje kao i prije tri decenije stanuju u Beogradu na istim adresama, na adresama koje ti posjećuješ, prije nego dođeš u Potočare da blatiš mrtve. 

Da, genocid su počinili vojnici VRS-a sa politikama na usnama i u glavama, koje baš ti zastupaš i to već dvije godine. Prvi put si, ponavljam, doveo litijaške kontrarevolucionare četničke na vlast u Crnoj Gori, a drugi put si Temeljnim ugovorom sa Crkvom Srbije uništio građansku Crnu Goru. Pa sad kako kukavičije jaje dolaziš da brukaš iskrene građane Crne Gore i da dosipaš so na ranu porodicama ubijenih u genocidu.

Ali, ako išta ima dobro u ovom zastiđu i besramlju, e to je da konačno i najnaivniji građani Bosne i Hercegovine vide koga su podržavali, koga su gostili i kome su se uz aplauze divili dok je gostovao po lokalnim TV stanicama.

Čitaj još:   HOROR NA DOMAK BEOGRADA: OSAM MRTVIH I ČETRNEST RANJENIH, Policija opkolila ubicu- RAFALI IZ KOLA U POKRETU! (foto, video)

Samo neka se sjete 11. jula 2022. i Dritanovog govora, sve će im biti jasno.

A kome nije jasno, bojim se da je maliciozni četnik, koji će raditi sve na uspostavljanju srpskog sveta, pravdajući moralnog kepeca Dritana Abazovića.

I da, znam ja da Dritan Abazović nema niti stida niti srama, ali opet znam da ima razumnih ljudi, divnih građana Crne Gore i Crnogoraca i Bošnjaka i Albanaca, i svih ostalih kojima će biti civilizacijski imperativ smijenti ovog kudravog, prepotentnog kompleksaša, a koji bi ponovo da zavije u crno cijeli Balkan, po beogardskim direktivama!

Izvor: Antena M

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more