IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN Abazović: “Spreman sam da podnesem ostavku”… (foto, video)

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je večeras da je spreman da podnese ostavku…

PODRORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 14. VII 2022… 22: 38… DRITAN Abazović: “Spreman sam da podnesem ostavku”… (foto, video)

DRITAN Abazović je to izjavio komentarišući saopštenje stranke Demokratska Crna Gora, koja je prethodno poručila da bi on trebalo da podnese ostavku nakon izbora pravosudnih organa.

Abazović je rekao da načelno podržava stav Predsjedništva Demokratske Crne Gore, koje je pozvalo Skupštinu da ne razmatra eventualne inicijative o skraćenju mandata prije nego se izaberu četiri člana Sudskog savjeta i makar jedan sudija Ustavnog suda.

“Hajde da svi, pošto moramo da imamo širi konsenzus oko deblokade pravosuđa, Ustavnog suda, pravosuđa…

Hajde da svi damo doprinos tome i kažemo: ‘Dobro idemo na nove izbore, vladu, rekonstrukciju ili neki drugi model.’ Ali prije toga da odradimo zajednički posao. Ako kolege iz Demokrata, ako sam dobro interpretirao saopštenje, ako je to neki put… spreman sam da podnesem ostavku”, rekao je Abazović za TV “Vijesti”.

Na pitanje urednika emisije da li je vrijeme da dirigentsku palicu prepusti nekom drugom, Abazović je rekao da ono što je Vlada predlagala funkcioniše.

“Crna Gora je u mnogome drugačija od 30. augusta 2020. godine i svi procesi koji su se desili nisu se desili na štetu Crne Gore. To je bila naša obaveza. Ponekad se osjećamo usamljeno u odbrani građanske Crne Gore, to se manifestuje često, ali najvažnije je da proces traje i to više niko ne može zaustaviti”, rekao je Abazović.

Upitan gdje vidi izlaz iz trenutne situacije, Abazović je odgovorio:

Čitaj još:   NIKOLA Zirojević: Odlazeća Vlada da kaže koliko je koštala ekskurzija DRITANA Abazovića u SAD- u...

“Izlaz uvijek vidim u dijalogu, ne treba dizati tenzije i stavljati teme koje građane ne interesuju… Naša zemlja uprkos svemu ide dobrim putem i moramo naći dogovor za deblokadu evropskog puta. Treba da se skoncentrišemo da glavnu turističku sezonu izvedemo na najbolji mogući način kako bi se spremili za septembar, oktobar, i mjesece koji će biti, čini mi se dosta složeniji nego što su ovi sadašnji. Ne možemo da promijenimo prošlost, sve što možemo je da promijenimo budućnost. Dajte da se skupimo svi zajedno, pomirimo i da ovaj naš krš procvjeta. Dajte svi, nevezano, da damo minimalan doprinos”, rekao je DRITAN Abazović.

Abazović je kazao da se “42. Vlada sa bivšim ministrom finansija prije nego je počela mandat zadužila 750 miliona eura”.

“Od tih depozita potrošeno je pola i više… Rekao sam da podržavam svakoga ko dođe sa novim idejama… Moram da kažem građanima istinu  ministar finasija (Aleksandar Damjanović) ima dvije opcije – da ide u rebans ili da se i dalje troše depoziti i u 2023. godinu uđemo sa velikom neizvješnošću. Ako Vlada bude opstala u rebalans će se ići u septembar ili krajem ovog mjeseca. Ako nas neko uvede u nestabilnost, teško da ćemo ići ka rebalansu. Građani, da budu relaksirani – neće biti ostavljeni na cjedilu”.

Kazao je da je jedina stvar koja je dilema – kriza energenata.

“Biće je jako teško kupiti na tržištu, bez obzira na visinu cijene”, rekao je Abazović.

Upitan da li postoji prostor za dogovor oko verzije Temeljnog ugovora i da li se o tome razgovara sa DPS ili SDP, odgovorio je:

Čitaj još:   VRHUNAC DRITANOVOG BEZOBRAZLUKA: Maltretiranje državljanina Albanije koristi za političko spinovanje i manipulicije, sprda se...

“Kolege iz DPS-a ili SDP-a ako imaju neku ideju mogu da je podijele samnom. Spreman sam da razgovaram. Nisam spreman da pravim problem gdje ga nema. Ne želim da stavim potpis na nešto što je protiv interesa Crne Gore”.

Kazao je da je juče razgovarao sa Konjevićem i da “nijesmo bili pametniji ni on ni ja”.

“Porazgovaraću i sa gospodinom Đukanovićem. Nemam nikakv problem sa tim”.

Kazao je i da “na ultimatume ne pristaje”.

“Vladu neće voditi niko osim ministri i premijer”, rekao je Abazović.

izvor agencije/ Vijesti.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more