IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VELIKA AKCIJA SIPA- e: Pretresi i hapšenja na 15 lokacija u Bosni i Hercegovini… (foto)

Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 14. VII 2022… 11: 38… VELIKA AKCIJA SIPA- e: Pretresi i hapšenja na 15 lokacija u Bosni i Hercegovini… (foto)

Pretresi se vrše po nalozima Suda Bosne i Hercegovine  i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji s Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zeničko- dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u sklopu operativne akcije “Derbi”, na području Modriče, Šamca, Pelagićeva, Posušja, Gruda i Zenice započeli pretrese poslovnih i stambenih objekata i pokretnih stvari na 15 lokacija.

Navedene aktivnosti provode se zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela “organizovani kriminal”, “poreska utaja ili prevara”, “nedozvoljen promet akciznih proizvoda”, “nedozvoljeno skladištenje robe”, “nedopuštena trgovina” i “pranje novca” propisana Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   MIGRANTI ZAUZELI PRIVATNU KUĆU, POLICIJA REAGOVALA: Vidite urnebesni OBRAČUN... (VIDEO)

Pretresi se vrše po nalozima Suda Bosne i Hercegovine i pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine, Ministarstvima unutrašnjih poslova Republike Srpske, Zeničko- dobojskog kantona i Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Uzimajući u obzir da su pretresi u toku, o konačnom ishodu javnost će biti informisana naknadno.

IZVOR (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   IZAZIVANJE HAOSA: Na adrese 103 obrazovne ustanove u Crnoj Gori stigle prijetnje da su meta krvavih bombaških napada... (foto, video)