IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BRAVO ZA SUPER VIJESTI IZ ŠPANIJE: Džanan Musa, zvanično novi košarkaš španskog Real Madrida… (foto, video)

Informacija o transferu Muse iz Rio Breogana potvrđena je na zvaničnoj internet stranici Real Madrida…

MADRID: Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, petak 15. VII 2022… 19: 38… BRAVO ZA SUPER VIJESTI IZ ŠPANIJE: Džanan Musa, zvanično novi košarkaš španskog Real Madrida… (foto, video)

Bosanskohercegovački košarkaški reprezentativac Džanan Musa je postao novi igrač slavnog Real Madrida s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih košarkaša Džana Musa zvanično je novi košarkaš španskog Real Madrida).

Dvadesettrogodišnji Musa je u prošloj sezoni briljirao u dresu Breogana, te je osvojio titulu najkorisnijeg igrača (MVP) španskog prvenstva, što je bila najbolja preporuka najvećem evropskom klubu da ga dovede u svoje redove.

Čelnici desetostrukog prvaka Evrope su odlučili angažovati Musu, a to je bio poziv koji se ne odbija, te je reprezentativac Bosne i Hercegovine od danas i službeno postao član Kraljevskog kluba.

Musa je odabrao nositi na dresu broj 31.

Musa je košarku počeo trenirati u ekipi Bosna XXL, a potom je prešao u redove sarajevskog Koša. U inostranstvo je otišao sa samo 15 godina i to u Cedevitu gdje je upisao i debi u seniorskoj konkurenciji.

Čitaj još:   "NEMORALNA" PONUDA IVANE KNOLL: "Ako Vatreni osvoje SP u Kataru, skinut će se gola"

Na NBA draftu 2018. ga je 29. pickom birao Brooklyn za koji je ukupno nastupio 54 puta, a uporedo je igrao i za filijalu Netsa u G Ligi, ekipu Long Island Netsa.

Krajem 2020. godine je postao član Detroita, no nakon što nije debitovao za njih odlučio se vratiti u Evropu i potpisao za Efes početkom 2021. godine, te je sa njima osvojio Euroligu i tursko prvenstvo.

Informacija o transferu Muse iz Rio Breogana potvrđena je na zvaničnoj internet stranici Real Madrida.

“Real Madrid postigao je dogovor s Džananom Musom, napadačem Rio Breogana. Igrač je vezan za naš klub sljedeće dvije sezone, do 30. juna 2024. godine”, piše u kratkom saopćenju.

Proteklu sezonu je proveo u španskom Breoganu i završio sa najvišim indeksom korisnosti (23,1) u španskoj ligi, te prosjekom od 20,1 poena, također najboljim u cijeloj ligi.

Musa je također ostvarivao 5,1 skokova, 3,1 asistenciju i 1,1 ukradenu loptu po susretu. Osim toga, bio je na vrhu liste lige po broju pretrpljenih prekršaja (6,5) i izvedenih slobodnih bacanja (6,0) po susretu.

Čitaj još:   SUDBINA I STANJE BEBE IZ GRADAČCA: Bila je prisutna stravičnom zločinu i ubistvu majke...(foto, video)

Musa je sredinom maja proglašen za najkorisnijeg igrača (MVP) španske Endesa lige. Bh. košarkaš je sezonu u dresu Breogana završio sa najvećim indeksom korisnosti u cijeloj ligi (23,1) uz prosjek od 20,1 poena čime je također najbolji u ligi.

izvor iBalkan.net agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more