IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jelena KARLEUŠA O GENOCIDU U SREBRENICI: Počnite da brojite do 8.372 uz svaki izgovoreni broj zamislite da je jedan čovjek pao… (foto, video)

” Da, za nauk svima, za nauk novim generacijama, da se ludilo ne ponovi”

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, petak 15. VII 2022… 12: 58…  Jelena KARLEUŠA O GENOCIDU U SREBRENICI: Počnite da brojite do 8.372 uz svaki izgovoreni broj zamislite da je jedan čovjek pao… (foto, video)

U Memorijalnom centru u Potočarima 11. jula, obilježena je 27. godišnjica genocida u Srebrenici. Prisustvovali su predstavnici vlasti i građana, koji svake godine dolaze iz svih krajeva, a u Federaciji BiH je proglašen Dan žalosti.

Pjevačica Jelena Kareluša oglasila se jakom porukom na društvenim mrežama.

“11.07.1995. Počnite da brojite do 8.372, uz svaki izgovoreni broj zamislite da je jedan čovjek pao.. 1, 2, 3, … 100, 200,300,… 1.000, 2.000, 3.000… Koliko treba vremena da se ubije 8372 ljudi?

Malo vremena i mnogo mržnje, bezumlja i zla! Zar je moguće da se to desilo?

Čitaj još:   Gradonačelnik Podgorice IVAN Vuković: Nasilje nad novinarima mora biti adekvatno sankcionisano... (foto)

Da, za nauk svima, za nauk novim generacijama, da se ludilo ne ponovi. Srebrenica 11.07.1995”– objavila je Karleuša na Instagramu.

 Jelena Karleuša je u više navrata bila na meti neistomišljenika iz Srbije jer javno iznosi svoj stav o genocidu koji se dogodio od strane srpskih agresora na području Bosne i Hercegovine.

Jeleninu objavu podijelio je i modni dizajner Saša Vidić koji je poručio u opisu objave “Ponosan što smo ljudi, draga Jelena“

Jelena Kareluša se oglasila jakom porukom na društvenim mrežama.

Na OVOM LINKU pogledajte njenu objavu.

izvora Kodex.me

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more