IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MREŽE ‘GORE’ O BIZARNIM NAVIKAMA TURISTA IZ SRBIJE: Galama oko navika sa ljetovanja, već treći dan udarna tema… (foto, video)

Bura oko navika turista iz Srbije tokom odlaska na ljetovanje, ne stišava se već danima…

TASOS- UŽICE: Regija, Zanimljivosti, vijesti, petak 15. VII 2022… 09: 58… MREŽE ‘GORE’ O BIZARNIM NAVIKAMA TURISTA IZ SRBIJE: Galama oko navika turista na ljetovanju, već treći dan udarna tema… (foto, video)

TETKA POLA ZIMNICE SPREMALA NA MORU…

Sve je počelo objavom Milovana iz Užica koji je pitao da li može da se pregura dan u Grčkoj sa 10 eura, da bi se priča dodatno rasplamsala tvrdnjom penzionerke iz Srbije, koja tvrdi da na ljetovanju, zajedno s prijateljicom, potroši 20 eura za 11 dana.

I dok na grčkim grupama na Facebooku i dalje traje “rasprava u rukavicama”, na Twitteru se, kao i obično, piše bez ustezanja i pardona, te su pojedini tviteraši počeli da pišu o ponašanju Srba na grčkoj obali, navodeći primjere na koje se sve načine dovijaju tokom ljetovanja da ušparaju koji dinar, kako na hrani, tako i na električnoj energiji kod kuće.

Sve je počelo tvitom u kojem je jedna tviterašica napisala kako ljudi nose paprike iz Srbije na more, s namjerom da u apartmanima spremaju ajvar.

  • Jeste li čuli vi za ljude koji su nosili paprike da spreme ajvar u Grčkoj da se iskoristi plaćena struja u apartmanu? Ako niste, eto vam biznis ideje!– napisala je.

U odgovorima ispod tvita, javilo se nekoliko korisnika, od kojih jedna tvrdi da se to dešava već više od tri decenije.

  • Toga je bilo i prije 30 godina, kada sam išla u Grčku. I još mnogi pobjegnu da ne plate, pokupe se preko noći i odu. Tada se plaćalo kada završiš ljetovanje– piše ova tviterašica.
Čitaj još:   KO BI SE OVOME NADAO: Prijepodne sunčano u drugom dijelu naoblačenje, u narednih 15 dana se očekuje... (foto)

Sljedeća je “otkrila tok robe”, odnosno, kako paprika završava u apartmanima.

  • Odavno. Kupe paprike kroz Sjevernu Makedoniju. Još povedu i babu da sve to sprema dok se oni baškare po plažama. Ja sam imao koleginicu, čija je tetka pola zimnice spremala na moru – glasio je komentar ovog tviteraša.

Da ova navodna praksa nije samo vezana za Grčku, već i za Crnu Goru, te i samu Srbiju, govore tvrdnje tviteraša koji su sličnu stvar doživjeli i na drugim destinacijama.

  • Komšinica Level Pro– brala smokve pored puta i kuhala slatko u smještaju u Crnoj Gori – napisala je ova tviterašica.

Nakon ajvara i džema, na Zlatiboru je jedna porodica, naovodno, pekla mantije za prodaju, čime je navodno napravila štetu u apartmanu od 5.000 eura.

  • Ja sam upoznao porodicu koja je to radila u apartmanu na Zlatiboru prije 3 godine. Plus pekli mantije za prodaju. 7 dana boravka, šteta 5000 eura. Spaljena rerna, radna ploča, iskasapljen sto plus struja. Ne mora se ići čak u Grčku da bi se bila stoka. Živa istina. Bila i policija zbog opasnosti od požara. Vlasnik apartmana dojurio na Zlatibor u panici. Otac porodice nije trepnuo kad je iz džepa izvadio 5 evra i pokrio štetu. Bio sam lično prisutan– napisao je on.
Čitaj još:   KRIMINALCI iz RS- a, dolaze po "TROFEJE", u prestolnicu BiH...

Ovakve i slične tvrdnje, ožive na društvenim mrežama uvijek u doba sezone godišnjih odmora, i dok za neke postoje svjedočenja samih turističkih radnika, druge ostaju u domenu “rekla- kazala” priča, piše Blic

izvor Hayat.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more