IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Dritan Abazović nije svjestan ili (možda baš jeste?): Da u Crnoj Gori, to je “Dupla izdaja ili pirova pobjeda” (foto, video)

U otvorenoj izdaji svoje države nevjerovatno je dosljedan predsjednik Vlade Dritan Abazović. On, pored ostalog, tvrdi da bi eventualnim padom Vlade Crna Gora mogla kazati doviđenja evropskim snovima i prepustiti se pogubnom i razarajućem ruskom uticaju?

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota, 16. VII 2022… 12: 38… Dritan Abazović nije svjestan ili (možda baš jeste?): Da u Crnoj Gori, to je “Dupla izdaja ili pirova pobjeda” (foto, video)

U isto vrijeme stavljanjem potpisa na takozvani temeljni ugovor Dritan Abazović nije svjestan ili (možda baš jeste?) da u Crnoj Gori silno pojačava pogubnu djelatnost Crkve Srbije, kao najruskije špijunske filijale na Balkanu.

Da li je mlađani Dritan, kao definitivno objelodanjeni srpski potrčko, svjestan da je već odavno prepunio mješinu grijeha prema nedužnim nacionalnim Crnogorcima, čiju istoriju i kulturnu baštinu, svojim potpisom na takozvani temeljni ugovor, trijumfalno baca pod noge?

Usvojen je, naravno silom, „usaglašeni“ tekst takozvanog temeljnog ugovora Vlade Crne Gore sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Jedino što je u tome zločinačkom poduhvatu kristalno jasno sadržano je u činjenici da u nastanku pomenutog dokumenta ili nekom njegovom usaglašavanju Crna Gora bukvalno nije učestvovala.

Temeljni ugovor, i ako se ne može tako nazvati, isključivo je djelo klerofašističke Srpske pravoslavne crkve koja se, skrivajući taj famozni dokument u devet jama od javnosti, mjesecima usaglašavala sama sa sobom.

Kako je sve to moguće? Naravno da je moguće, ali u građanskom ratu koji se u Crnoj Gori svakodnevno vodi, posebno od nacišovinističkih litija, pa do svakog prijetećeg okupljanja tobožnjih vjernika, zakićenih desetinama zastava druge države, pred Hramom Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Samo slijepa Evropa sa svojim ambasadama, javnim i tajnim posmatračima i analitičarima, nikako da vidi da se u vječito podignutim, navodno međuetničkim tenzijama u Crnoj Gori, radi o frontalnom napadu na građansko biće najmanje države na Balkanu, bukvalnom otimanju njene kulturnoistorijske baštine i nimalo skrivanoj agresiji na njenu nezavisnost. Što je to drugo nego rat?

Čitaj još:   SANDŽAK: Dosta je, ”Svi koji su učestvovali u napadu na Editu Radetinac moraju biti suspendovani i procesuirani...” (foto)

Evropa drži da su nesuglasice sa jednom vjerskom zajednicom samo unutrašnje pitanje svake zemlje iako sa druge strane još bolje zna da je Srpska pravoslavna crkva najefikasnija ruska špijunska filijala na Balkanu. Stalno i neopravdano favorizujući Srbiju, Evropa nikako da izbliza sagleda grčevite napore Crne Gore da, uprkos svakodnevnoj agresiji na njeno građansko biće, posebno uočljivo djelovanjem nacifašističke Srpske pravoslavne crkve, pokuša da ostane na nogama i istraje na poželjnom evropskom putu.

Najveća nesreća koja može danas zadesiti neku zemlju Zapadnog Balkana, ako iskreno teži članstvu u Evropskoj uniji, sastoji se u tome da kao Crna Gora ima predsjednika vlade koji misli da se fanatičnim favorizovanjem nacišovinističke Crkve Srbije približava Evropi?

Da je sve sa pomenutim temeljnim ugovorom smišljena prevara, svjedoče televizijske ankete u kojima iznenađeni građani govore da im u vezi sa sličnim dokumentom ništa nije jasno!? Trebalo je sve držati u tajnosti do samog potpisivanja ili ovlastiti neubjedljivog ministra pravde Marka Kovača da slaže kako je u ugovoru sve po Ustavu i zakonu?

Što se poslije prevarantskog usvajanja temeljnog ugovora u Crnoj Gori može dalje očekivati? Teško da će se i policija usuditi da spriječi gnjevne pristalice Crnogorske pravoslavne crkve da uđu u svoje hramove. Eto samo još jednog od povoda za građanski sukob, a ima ih previše.

Čitaj još:   NEMA NIŠTA NOVO: Prošao BAJRAM bliže se prvomajski praznici, snijeg je moguć sredinom sedmice i na... (foto)

Dritan ponosno i slatkorječivo, uz obavezno mahanje rukama, jezdi noseći svoj fašisoidni pedigre još iz vlade Zdravka Krivokapića u kojoj je predstavljao jednu od prvih violina. Ako mu suverenističke, čitaj građanske partije, očekivano otkažu povjerenje on će opet polećeti u zagrljaj svojim starim saborcima Demokratskom frontu i njegovim sitnim srpskim pratiocima.

Uprkos visokim mjestima koje Dritan u raznim političkim pakovanjima danas zauzima, još više uprkos moćnom pokroviteljstvu Aleksandra Vučića i patrijarha Porfirija, teško da će mu predugo cvjetati ruže.

BONUS VIDEO: Dritan Abazović u emisiji Neđelja u petak na A1 TV: DPS pokazuje svoje pravo lice!

izvor: Pobjeda.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more