IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ŠOK TVRDNJE: Sin Slobodana Miloševića šef ruske mafije i jedan od najopasnijih ljudi?! (foto, video)

Publicist i politički analitičar Tomislav Kresović iznio je šokantne informacije o Marku Miloševiću, sinu bivšeg predsjednika Srbije Slobodana Miloševića…

BEOGRAD: Svijet, Crna Honika, vijesti, subota, 16. VII 2022… 09: 38… ŠOK TVRDNJE: Sin Slobodana Miloševića šef ruske mafije i jedan od najopasnijih ljudi?! (foto, video)

TOMISLAV Kresović tvrdi da je Marko Milošević navodno na čelu jednog ozbiljnog kartela i on je jedan od bossova ruske mafije. Publicist tvrdi da ima te informacije, iako nigdje ne postoji službena potvrda njegovih tvrdnji.

“Marko Milošević je sada jedan od međunarodnih bossova ruske mafije između Azije i Evrope. On vodi jedan ozbiljan kartel mafije. Marko se vraća, njegovi poslovi su ovdje”, rekao je Kresović svojevremeno u intervjuu za Emisiju Centar, piše MONDO, prenosi Blic.

Kresović navodno zna da Marko sada govori tečno ruski jezik i da je možda, kako je naveo, pod okom ruske službe sigurnosti kao sin bivšeg predsjednika Jugoslavije.

“Na kraju krajeva, majka mu je živjela tamo. Živjela je u mestu Barviha. To je rusko Dedinje, a tamo nije mogla živjeti od svoje penzije”, rekao je Kresović, ne navodeći dokaze ni za tu tvrdnju.

O Marku Miloševiću, sinu bivšeg predsjednika SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, malo se zna otkako je s majkom Mirjanom napustio Srbiju i preselio se u Rusiju. Godinama unatrag, o njemu je dolazila tek pokoja oprečna informacija, a u martu ove godine ruski portal “Sagovornik” (sobesednik.ru) otkrio je detalje kako Miloševićev sin zaista živi u Rusiji, čime se bavi, pa čak i kakav mu je emotivni život.

Prema njihovim saznanjima, sin Slobodana Miloševića najprije je živio u blizini stanice metroa “Prospekt Mira”. Stan je u to vrijeme pripadao Irini Baglaj, kćerki bivšeg predsjednika ruskog Ustavnog suda Marata Baglaja. Ona također posjeduje nekretnine u jednom elitnom vikend naselju, gdje je Marko sada prijavljen. Miloševićevu vezu s Irinom potvrđuju i podaci o parkingu u prijestolnici: mobilnim telefonom platio je parking za “audi Q5” koji je u vlasništvu Irine Baglaj.

Irina Baglaj, prema dostupnim informacijama, posjeduje i 25 jutara zemlje na Rubljovki – u turističkom naselju Iljinskoje. Pored navedenog, ima i stan od 92 kvadrata u kući u Ulici Dolgarukovskaja u Moskvi. Jedno vrijeme Marko Milošević je bio suvlasnik Polar d.o.o.

On je od 2015. do kraja 2019. godine imao 50 posto udjela u toj kompaniji koja je trgovala sokovima, mineralnom vodom i drugim pićima, piše Blic.

Čitaj još:   PITATE SE: Zbog čega vas svrbe oči? (foto i video)

Miloševićev poslovni partner je Igor Tarasenko, koji preko svoje druge kompanije zarađuje na javnim nabavama. Njegova firma “Trade Motors d.o.o” pruža usluge održavanja vozila preduzećima u gradskom okrugu Odintsovo. Prihod ovog posla je već solidniji – više od pola milijarde rubalja godišnje (više od četiri miliona eura).

U vrijeme crnih devedesetih, za Slobinog sina se znalo da se, u najmanju ruku, ponaša bahato i vodi sumnjive poslove. Privilegirani “tatin sin” žario je i palio Srbijom i SR Jugoslavijom devedesetih godina prošlog vijeka, dok je njegov otac bio predsjednik Srbije i SRJ. Marko je pobjegao iz zemlje samo nekoliko sati nakon što je Milošević senior svrgnut, 5. oktobra 2000. godine.

Njemu se sudilo u odsutnosti u Požarevcu, po tužbi trojice pripadnika pokreta “Otpor za premlaćivanje”. Zbog zastarijevanja slučaja oslobođen je svih optužbi, a one nikako nisu bile blage.

Dok je narod smatrao da je djeci Slobodana Miloševića i Mirjane Marković sve dopušteno, kako zbog moćnih roditelja, tako i zbog utjecaja i novca, bivši predsjednik Jugoslavije je bogatstvo svog sina obrazlagao sada već čuvenom izjavom da je Marko bio vrijedan i da je “nosio gajbice”.

Osim što se zna da je u Srbiji posjedovao diskoteku “Madona” i “Bambilend” u Požarevcu i lanac parfimerija, mlađi Milošević je slovio za vrlo nasilnu osobu, a postojala je i sumnja da je s kriminalnim grupama švercao cigarete.

Ime Marka Miloševića pojavilo se u policijskoj akciji “Mreža”, vođenoj protiv organiziranih grupa švercera cigareta. Prema policijskim podacima, on nije samo uzimao postotak od drugih državnih grupa švercera cigareta, već je i sam švercao, ali uz podršku cijelog državnog aparata. Zarada koju je ostvario procjenjuje se na nekoliko stotina miliona njemačkih maraka.

Na osnovi tih podataka, Marko Milošević je cigarete legalno kupovao u Bugarskoj, a one su zatim brodovima stizale u luku Burgas, a potom u Sofiju. Na graničnom prelazu u Srbiji cigarete su se “pretvarale” u namještaj koji se navodno izvozi za Mađarsku.

Mlađi Milošević odlazi u Rusiju 6. oktobra 2000. godine, samo nekoliko sati poslije svrgavanja njegovog oca s vlasti. Mirjana Marković je za njim otišla u februaru 2003., neposredno pred ubistvo premijera Zorana Đinđića. O njegovom životu nakon bijega iz zemlje poznato je vrlo malo. Zapravo, njegov lik jedva da se pojavljivao u medijima nakon smrti Slobodana Miloševića, dakle od kada je imao 32 godine.

Čitaj još:   BARCELONA- na Mobile World Congressu: Najavljen Barbie telefon, znatno će se razlikovati od Androida i iPhone- a... (foto, video)

Prema informacijama medija, krajem 2007. godine Marko i njegova majka su dobili politički azil u Rusiji, a utočište su pronašli u Moskvi. Smatra se da su to učinili preventivno, jer su bili svjesni da će se u Srbiji Marko suočiti s ozbiljnim optužbama u vezi sa švercom cigareta, ali i da bi mogli biti povezani s daleko ozbiljnijim kaznenim djelima, tačnije političkim ubistvima za koje se Mirjana Marković spominjala kao nalogodavac.

Povodom života izvan zemlje, postoji obilje službeno nepotvrđenih informacija, poput toga da Marko Milošević ima stan u Moskvi, premda je, navodno, često boravio u kući od 300 kvadrata svoje majke Mirjane Marković koja se nalazi u elitnom naselju nedaleko od Moskve. Također, govorilo se da je s jednom Ruskinjom prije više od desetljeća dobio kćer, a spomenuti politički analitičar sada tvrdi da je Marko dio ruske mafije, piše Blic.

BONUS VIDEO: Tomislav Kresović: Političari sa čipom u mozgu vladaju nad nama, K. Hil je njihov šef u Srbiji…

izvor (SB)

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more