IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MILE DODIK PONIŽEN U IZRAELU: Uspio dobaciti tek do desničara Liebermana… (foto, video) 

MILE Dodik se u Izraelu trebao sastati s predsjednikom te države, eventualno s premijerom ili bar ministrom vanjskih poslova…

TEL AVIV: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 19. VII 2022… 00: 58… MILE DODIK PONIŽEN U IZRAELU: Uspio dobaciti tek do desničara Liebermana… (foto. video) 

Sa dragim prijateljom izraelskim ministrom finansija Avdigorom Liebermanom razgovarao sam o bilateralnim odnosima i načinima kako da ojačamo saradnju Srpske i Izraela naročito u oblasti ekonomije, piše na Dodikovom Twitter profilu. 

Dodik je naveo da su na sastanku razmijenili mišljenja o svim aktuelnim političkim pitanjima na Balkanu i svjetskoj sceni. 

Dodik je prethodno danas u Jerusalimu posjetio Memorijalni centar “Jad Vašem” i posjetio grob Arija Livnea, koji je bio predsjednik Jevrejskog kulturnog centra u Banjaluci i dugogodišnji specijalni predstavnik i šef Privrednog predstavništva Republike Srpske u Izraelu. 

Čitaj još:   NASILJE NAD STRANIM TURISTIMA NA UZURPIRANOJ PLAŽI PLOČE: Upotpunjavanje aferaškog dosijea kontroverzne braće Carević... (foto, video)

Član Predsjedništva BiH, koji se nalazi u trodnevnoj posjeti Izraelu, sutra će se sastati sa jerusalimskim patrijarhom Teofilom Trećim, čime će se završiti njegova poluprivatna posjeta Izraelu.  

Kao član Predsjedništva BiH, Dodik se u Izraelu trebao sastati s predsjednikom te države, eventualno s premijerom ili bar ministrom vanjskih poslova. No, Dodik je uspio “dobaciti” tek do desničarskog ministra Avdigora Liebermana, koji o svom susretu s Dodikom čak nije objavio ni protokolarnu informaciju.  

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more