IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VIŠESTRUKI UBICA ČETIRI PUTA MIJENJAO IME RADI BJEKSTVA: Ubio Baranina Igora Mitrovića lociran u Njemačkoj, još uvijek je na slobodi… (foto)

Na današnji dan prije pet godina je ubijen Baranin Igor Mitrović, za šta je dva mjeseca kasnije osumnjičen Nikola Jovanović (59) iz Zaječara…

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak 19. VII 2022… 19: 38… VIŠESTRUKI UBICA ČETIRI PUTA MIJENJAO IME RADI BJEKSTVA: Ubio Baranina Igora Mitrovića lociran u Njemačkoj, još uvijek je na slobodi… (foto)

Srpski državljanin Nikola Jovanović (54) iz Zaječara, zvani Ćela i Kopilan, za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je prije više od četiri mjeseca ubio Baranina Igora Mitrovića, prema posljednjim operativnim informacijama policije nalazi se u Njemačkoj.

Mitrović je ubijen dok se sjedio za volanom automobila, naočigled svoje djece, u trenutku kada je njegova supruga izašla iz vozila kako bi bacila smeće.

O motivima te surove likvidacije se mnogo spekulisalo, pričalo se da se Mitrović bavio kamatarenjem, ali i da je imao značajnu ulogu u međunarodnom švercu kokaina.

Takođe, navodno Jovanović nije imao lični interes da ubije Mitrovića, već je to učinio za nadoknadu, čime je na listu svojih zločina dopisao i plaćeno ubistvo.

Prvi Jovanovićev zločin koji je uzburkao javnost dogodio se 11. oktobra 2007, na parkingu u Boru, gdje je sa saučesnikom Đorđem Vasiljkovićem oteo djevojku, Aleksandru Jovanović, kćerku Nebojše Jovanovića, vlasnika poznate borske firme, za čije oslobađanje su tražili 1,5 miliona eura.

Kidnapovana djevojka Aleksandra Jovanović (24), oslobođena je poslije četiri dana nakon isplaćenog otkupa od milion eura, i tako je bila završena višednevna drama porodice Jovanović, koja je započela kada je Aleksandra kidnapovana na parkingu u ulici kralja Petra Prvog u Četvrtoj mjesnoj zajednici, u Boru.

Čitaj još:   MARKO Bulatović: OJ SVIJETLA RAVNA GORO... (foto)

Kidnaperi su Aleksandru tada sačekali nedaleko od mjesta na kojem je bio parkiran njen automobil Peugeot. U trenutku kada je prišla vozilu, oni su je ugurali u njihov automobil, a prvi kontakt s Aleksandrinim ocem otmičari su obavili već nakon pola sata. U tom telefonskom razgovoru s njenog mobilnog telefona, Nebojši je poručeno da mora da isplati milion i po eura ukoliko želi da njegova kćerka bude oslobođena. Tada je, takođe, upozoren da će djevojka snositi posljedice ukoliko o svemu budu obavešteni policija i mediji.

Od trenutka kada je oteta, s roditeljima su uspostavljena četiri kontakta. U tri navrata pozvani su s Aleksandrinog mobilnog telefona, dok je jedan poziv identifikovan s govornice u Nišu.

Odmah poslije otmice policija je pokrenula opsežnu istragu kako bi se otkrili počinioci, a u istrazi je pomoglo to što Jovanović ima govornu manu, odnosno ne zna da pravilno izgovara slovo “R”.

Jovanović je do sada četiri puta mijenjao ime, a u vrijeme otmice se zvao Kliment Isaković. Taj identitet je uzeo 2005. godine poslije bekstva iz Makedonije, gdje je 22. jula prilikom pljačke ubio Idriza i Rešata Zuberoskog. Tada se nastanio u vikendici blizu zaječarskog sela Zvezdan.

Rođen je kao Goran Aranđelović, ali je ime promijenio u Željko Ćosić. Poslije bjekstva iz Makedonije 2005. godine, gdje je osuđen na višegodišnju robiju zbog dvostrukog ubistva prilikom pljačke, postao je Kliment Isaković. Poslije toga promijenio je samo prezime i to u Jovanović, a posljednji identitet mu je često ime i prezime u Srbiji– Nikola Jovanović.

Jovanovića je zbog otmice mlade Boranke Viši sud u Zaječaru prvobitno osudio na 15 godina zatvora, ali je Apelacioni sud poništio tu presudu i suđenje vratio na početak. Na drugom suđenju je osuđen na devet godina zatvora, ali je Apelacioni tu kaznu smanjio na osam godina robije.

Čitaj još:   SLOBODAN VASKOVIĆ: Najava raspleta u BiH-„Dodik će najvjerovatnije biti uhapšen do…“ (foto)

Iz zatvora je izašao 2015. godine i prema operativnim saznanjima, nastavlja sa kriminalnim aktivnostima, kojima se inače bavio od punoljetstva.

Vjeruje se da je svoju djelatnost, u kojima su bile upisane, krađe, razbojništava, ubistvo prilikom pljačke, otmica, proširio i na plaćena ubistva.

izvor Kodex.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more