IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

VLADIMIR Putin u Evropi ima dva odana državotvorca- satelita: Autokrate Vučića i Orbana… (foto, video)

Rusiji je cilj stvaranje haosa, razbijanje EU, NATO- a… Sve je to jasno i nakon ruske agresije na Ukrajinu…

MOSKVA: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 19. VII 2022… 00: 58… VLADIMIR Putin u Evropi ima dva odana državotvorca- satelita: Autokrate Vučića i Orbana… (foto, video)

Putin u Europi ima dva državnika koji su mu odani, i obojica su autokrati kao i on– Vučić i Orbán. Vučić je puno puta dao do znanja da se ne odriče Putina, srbijanska je javnost većinom na Putinovoj strani, Beograd je pun Putinovih murala i svakakvih amblema za kupnju.

Srbija je još u XIX vijeku bila produljena ruka Rusije na Balkanu, ruka koja je služila razbijanju Austro-Ugarske i izazivanju Prvoga svjetskog rata. Nije li i Milošević započeo ratove pod izlikom zaštite Srba izvan Srbije i da svi Srbi trebaju živjeti u jednoj državi?! I Vučić je odrastao pod takvom politikom te je zanat ispekao pod četničkim vojvodama Šešeljem i Nikolićem.

Stoga ne čudi najnovija Vučićeva provokacija s Hrvatskom. Eto, on je zamislio samo kao privatna osoba ući u Hrvatsku i otići do Jasenovca kako bi ondje položio vijenac. Taman posla da mu je to bilo na umu. Jedini cilj bila je provokacija, bilo iz samog Jasenovca, da je onamo uspio doći, bilo ovako, kad mu je zabranjen ulazak u zemlju. Vučić jedno govori, a drugo radi, toliko poznato iz srbijanske kuhinje.

On je za sav mogući dobrosusjedski razvoj odnosa između Srbije i Hrvatske, a onda posve svjesno izazove incident, pa zatim on i njegovi poltroni nariču kao babe, od sebe i Srbije opet rade žrtvu dok nas optužuju da smo antieuropskog i anticivilizacijskog ponašanja. I onda slijedi novo huškanje Vučićevih tabloida u Srbiji na Hrvate i Hrvatsku, pa nije čudno da su Hrvati u Srbiji najomraženija manjina među Srbima.

Viktor Orban i Aleksandar Vučić Vučić i dalje jaše uz Putina, koliko god ga pritiskao Zapad da se napokon odredi na koju će stranu. Tako već tjednima kmeči da Zapad neće pristati na Putinove uvjete oko zaustavljanja rata, pa da nas čeka kaos, rat kakav još nismo vidjeli i tome slično. Sve istovjetno ruskoj propagandi. Naravno da se Vučić više vidi uz autokrata Putina nego na demokratskom Zapadu.

Čitaj još:   ARLAUČE MILE DODIK IMA PAKLENI PLAN: "OSA- u raspustiti, visokog predstavnika ukinuti jer je PLAĆENIK MUSLIMANSKE STRANE, a s Evropom ću…"

Bio bi on najsretniji da je Putin uspio u svom prvotnom naumu, da je pala Ukrajina, da se raspao i posvadio Zapad, da se raspadne EU, pa da on kao autokrat može još autokratskije vladati. Na njegovu žalost, Putin nije uspio, pa je Vučić debelo nervozan i traži se. Stoga mu treba i ovakva provokacija s Hrvatskom.

Orbán je pak još jedan Putinov satelit, još jedan autokrat, kojemu je jako tijesno unutar EU, pa bi i on rado da se EU raspadne, i da također vlada kao Putin. U Mađarskoj se svašta priča i objavljuje, ali se kod nas malo toga prenosi zbog velike jezične barijere. No da je i Orbán imao planove s Ukrajinom, o tome se šuškalo i prije. Jer je velikomađarskom Orbánu na piku već dugo ukrajinski teritorij na kojemu živi mnogo etničkih Mađara.

BONUS VIDEO: VIKTOR ORBAN OSUDIO EVROPU I REKAO DA JE …

Orbán je sigurno trljao ruke kad je Putin napao Ukrajinu jer je računao da će Putin ostvariti svoje ciljeve. Orbán bi rado odbacio i EU i NATO. Ali Putin nije uspio, na njegovu žalost.

Čitaj još:   ANKARA: Uloga Erdogana u odlasku "Bijesnog psa"iz Sirije...

Koji su to mađarski ciljevi? U slučaju Putinova brzog uspjeha u Ukrajini, zauzeli bi Zakarpatje? Proširili Mađarsku? Jednako onako kao što su Hitler i Staljin podijelili Poljsku nakon Hitlerove invazije na Poljsku? Ukrajina dugo optužuje Mađarsku da potiče secesionizam kod Mađara u Ukrajini te da im u tajnosti daje mađarsko državljanstvo. Nadalje, zamjenica ukrajinskog premijera Irina Vereščuk optužila je Mađarsku za dodvoravanje Rusiji zbog “jeftinog plina” i vrebanje prilike da prisvoji dijelove Ukrajine u kojima Mađari čine većinu.

BONUS VIDEO: VUČIĆ PRIPREMIO TRI PITANJA ZA PUTINA: U srijedu ili četvrtak razgovor srpskog i ruskog šefa države…

izvor Večernji list.hr

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more