IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGAN Bursać: Peroviću ne laži, četnici su fašističko zlo! (foto, video)

Krvavi trag Perovićevih “antifašista“

BANJA LUKA: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 21. VII 2022… 00: 38… DRAGAN Bursać: Peroviću ne laži, četnici su fašističko zlo! (foto, video)

Piše: Dragan Bursać

“Znači li ti šta ubistvo četiri hiljade bošnjačke djece u Crnoj Gori, pope Peroviću, dok se hvališ da su njihove ubice na čelu sa četnikom Dražom Mihailovićem antifašistički borci za slobodu?“

Gojko Perović, za one koji ne znaju, sveštenik Crkve Srbije, u kolumni „Ajmo redom“, objavljenoj na sajtu Mitropolije crnogorsko-primorske, napisao je da su Dragoljub Draža Mihailović i drugi pripadnici Ravnogorskog, četničkog pokreta bili, pazi sad, antifašisti.

Krvavi trag Perovićevih “antifašista“

Najkonkretnije:

“U pogledu na istoriju Drugog svjetskog rata koji su imali i do danas imaju vodeći političari i istoričari Zapada, Mihailovićevi četnici su, u najvećoj mjeri – antifašistički borci za slobodu“, napisao je sveštenik Perović sav ponosan.

Dobro, nije nikakva vijest da jedno svešetno lice Crkve Srbije po ko zna koji put aminuje i pravda dokazane ratne zločince iz Drugog svjetskog rata, koji su se sami hvalili svojim masovnim pokoljima i ubistvima. Upravo suprotno. Crkva Srbije se od Draže do Ratka Mladića i sama hvali i zločincima i njihovim zločinima. Kažem, znaju oni to vrlo dobro i zato ih i slave.

I zato ne treba posebno Peroviću niti bilo kom revizionističkom mantijašu objašnjavati zašto je Draža Mihailović osuđen na smrt od strane nove jugoslovenskie vlasti 1946. godine.

Ali, treba se istine radi podsjetiti, u najkraćim crtama, kako su se četnici, kažem, sami hvalili da su na primjer pod monstrumima Mihailovićem, Đurišićem, Pećancem i drugim krvolocima samo u 1943. godini na teritoriji današnje Crne Gore, prema jasnim i očevidnim instrukcijama i planu, počinili genocid nad blizu 9.000 Bošnjaka Limske doline i Pljevalja.

Da se radilo o genocidu, svjedoči i podatak da su preko 50 odsto tih žrtava bila djeca ispod 14 godina, a ostalo su bili žene i starci. Samo 10 odsto žrtava je bilo vojno sposobno.

Znači li ti šta ubistvo četiri hiljade bošnjačke djece u Crnoj Gori, Gojko Peroviću, dok se hvališ da su njihove ubice na čelu sa četnikom Dražom Mihailovićem antifašistički borci za slobodu?

Sve ovo gore nabrojano samo je mali segment zločinačkih djela Draže Mihailovića i njegovih četnika. I da ne bude zabune, nisu ovo podaci iz partizanskih izvora, niti je riječ o kakvom revizionizmu. A ne, hvale se četnici svojim genocidom od prije bezmalo 80 godina.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 11. novembar 2018. godine

Najkonkretnije:

U dokumentu koji je Pavle Đurišić poslao 13. februara 1943. iz štaba Limsko-sandžačko-četničkog odreda – a koji je poslat načelniku štaba vrhovne komande Draži Mihailoviću o izvršenoj „akciji protivu muslimana u pljevljanskom, čajničkom i fočanskom srezu“ – najbolje svjedoči o baš fašističkoj četničkoj borbi. U izvještaju stoji da su borbe uglavnom završene, i da je nastalo „čišćenje oslobođene teritorije“, te da su sva muslimanska sela u tri pomenuta sreza potpuno spaljena tako da nijedan njihov dom nije ostao čitav:

Za vreme operacija se pristupilo potpunom uništavanju muslimanskog življa bez obzira na pol i godine starosti“, napisao je Pavle Đurišić u narečenom izvještaju. U dijelu gdje se navode žrtve, Đurišić piše da je kod muslimana poginulo 1.200 boraca, „i do 8.000 ostalih žrtava – žena, staraca i dece“…

Ovo smo apsolvirali.

Idemo dalje. Treba li reći da su ti četnički “antifašisti“, taj ološ kvislinški potkazivali i Nijemcima vodili djecu na strijeljanje u Kragujevcu? Treba li reći da su četnici zajedno sa pripadnicma elitnih SS divizija poput one “Princ Eugen“ čistili teren na Kozari, Sutjesci i Nertevi, ubijajući renjene partizane, ali i narodnu nejač, a dobar dio njih i to upravo Srba su izručili ustašama, koji su ih sproveli u Jasenovac i dječiji logor Jastrebarsko.

Eto, ovo je smo mali kroki zla četničkog. Moglo bi se u ozbiljnim studijama navesti na hiljade stranica beščašća koje su napravili ovi neljudi, a o kojima sa toliko pijeteta priča i kazuje pop Gojko Perović, pretvarajući jednu datost Crkve Srbije u nekakvu vijest.

Priprema za buduće četnike

Ali, vidimo da je to pričanje nebuloza neophodno nakon četničanja nikšićkog, nakon masovnog parastosa Draži Mihailoviću po entitetu Republika Srpska, od Banjaluke do Bijeljine u kojoj je u Crkvi Srbije održan i nekakav “Dražin dan“. Znamo da je Srbija odavno obojana četničkim tonovima maslinasto zelene. Dakle, vidimo da se takva praksa prenosi i na građansku državu Crnu Goru u kojoj se od Budve pa do drugih gradova vazdiže svetosavlje u kome se na nivo mučenika uzdiže i slavi baš kvisling Draža Mihailović, a tu su mu i parastosi.

Kažem, dio je to mnogo većeg projekta od puke revizije povijesti. Lako ćemo mi za reviziju istorije, ona je i tako sazdana od laži kad je u pitanju Crkva Srbije-od izmaštanih pobjeda, preko krađe identiteta svjetovnih ljudi, ali čitavih crkava i svetaca (vidjeti pod sveti Ivan Vladmir Dukljanksi). Kažem, lako ćemo mi za prekrajnje prošlosti, nekako je to specijalnost ove vjerske zajednice najsličnije kakvoj zilotskoj paramilitarnoj sekti, ali šta ćemo sa budućnošću?

Čitaj još:   DRAGAN Bursać: "Crnogorke naprijed, a tebi Vukčeviću srednji prst gore!" (foto, video)

E, tu je pravi problem, makar za sve normalne građane prije svega Crne Gore, pa onda i regiona. U Crnoj Gori se stvara taj sentiment unormaljivanja nenomalnog, u kome će u herojsku trinaestojulsku tradiciju kora partizanskog pokreta, koji je baš zaživio u Crnoj Gori, biti ubačena zla viralna bolest četništva. I onda dan po dan, sabor, po sabor, parastos po parastos-nemojte se iznenaditi ako vam negdje u Nikšiću osvane ulica kakvog četničkog vojvode. Sa onim gradonačelnikom, to uopšte nije nemoguće.

I ne zaboravite, taj eksperiment je uspješno proveden i sproveden u etnički očišćenoj Banjaluci, u kojoj nekoliko ulica uz ulicu ravnogorskog pokreta pokazuju, kako se nekadašanji antifašistički šeher, sve sa narodnim herojima i ljepoticom Ferhadijom pretvorio u četničku palanku.

Bude li se to dozvolio u Budvi, Nikšiću, Pljevljima, Podgorici, Baru… svaka demokratska promejna će biti bezvrijedna. Ne zaboravite, ne radi se ovdje o ulicama i njihovim imenima, nego o stanju svijesti koje propagira pop Gojko Perović i njemu slični.

A to stanje svijesti je izdaja, zločinstvo, petokolonaštvo, kvislinštvo i fašizam!

BONUS VIDEO: KAD ČETNICI I USTAŠE NAZDRAVLJAJU – ..Fašisti neće u raj!

Izvor: CdM.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more