IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović: Ukrajina brani i Crnu Goru, sav SLOBODAN svijet će ostati uz Ukrajinu i MIR mora pobijediti… (foto, video)

Lidija Đukanović, na poziv prve dame Ukrajine Olene Zelenske, obratila se video porukom na drugom Samitu prvih dama i gospode „Ukrajina i svijet: Budućnost koju mi obnavljamo zajedno”, koji se održava u znak podrške ukrajinskom narodu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, subota 23. VII 2022… 22: 38… Prva dama Crne Gore Lidija Đukanović: Ukrajina brani i Crnu Goru, sav SLOBODAN svijet će ostati uz Ukrajinu i MIR mora pobijediti… (foto, video)

LIDIJA Đukanović je na početku obraćanja poručila da građani zadivljuju svijet hrabrošću.

“Srdačno vas pozdravljam iz Crne Gore. Hvala prvoj dami Ukrajine na pozivu i organizaciji samita u nezamislim uslovima za sve nas. Iz dana u dan, već 5 mjeseci, Ukrajina i ukrajinski građani i građanke, i Vi gospođo Zelenski zadivljujete svijet  hrabrošću i odlučnošću u odbrani zemlje i svoje slobode”, kazala je Đukanović.

Još jednom je istakla svoju zahvalnost jer “Ukrajina danas brani i nas, brani Evropu i najviše vrijednosti slobode.”

Ona je poručila da “stradanja civila, uništeni domovi, razorena obdaništa, pozorišta i bolnice, srušeni mostovi i spomenici kulture – slike su koje sa velikom tugom svakodnevno pristižu iz nama prijateljske Ukrajine.”

Čitaj još:   RODITELJI IZ PAKLA: Mučili ćerku (5) jer je debela i na kraju je ubili!

“Desetine hiljade izgubljenih života, milioni izbjeglih i prognanih, stotine stradalih zbog gladi i bolesti, u uslovima kolapsa zdravstvenog sistema i blokade životnih namirnica, najtragičnije su posljedice nasilja i divljaštva kojem svjedočimo od početka ruske agresije na miroljubivi narod Ukrajine”, ističe Đukanović.

“Danas smo ovdje da pošaljemo poruku u ime svake žrtve ovog besmislenog rata da ubistva, mučenja i razaranja Ukrajine moraju prestati”, naglasila je prva dama.

Istakla je da želi da vjeruje da će ovaj samit postaviti temelje platforme za buduću saradnju u obnovi i izgradnji Ukrajine. 

“Ne znamo kada će nepodnošljiva patnja civila stati. Ali ono što znamo jeste da će Crna Gora, kao i sav slobodni svijet ostati uz Ukrajinu i da mir mora pobijediti. Slava Ukrajini”, zaključila je Đukanović.

izvor Kolektiv.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more