IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO: DEMONSTRACIJE i Masovni protesti ispred OHR- a, očekuje se dolazak više od 30.000 građana… (foto, video)

Proteste organizuju i podržavaju UM Velika djeca, Bosansko građansko vijeće, Vijeće građana u BiH, Prvi Zemaljski Sabor BiH, Pokret Bosanaca, Sabor Bosanaca i drugi…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, subota 23. VII 2022… 10: 28… SARAJEVO: DEMONSTRACIJE i Masovni protesti ispred OHR- a, očekuje se dolazak više od 30.000 građana… (foto, video)

Više udruženja i organizacija zakazalo je proteste ispred zgarde OHR-a u Sarajevu za srijedu, 27. juli. Na mirne proteste pozvali su sve građane BiH. Poručuju: “Stop podjelama u torove”.

“Vrijeme je da budućnost BiH preuzmu mladi ljudi iz svih krajeva naše domovine. Vrijeme je za građansku Bosnu i Hercegovinu, vrijeme je da se stane u kraj sa trenutnim Ustavom BiH koji je po presudi Evropskog suda za ljudska prava diskriminirajući prema svim građanima i građankama BiH…

U BiH su, prema ocjeni sudova, stranih i domaćih vladinih i nevladinih organizacija, diskriminirani i konstitutivni i nekonstitutivni narodi, građani, manjine, žene, djeca, osobe s invaliditetom kao i stranci – migranti na putu prema Evropi. Bosna i Hercegovina je domovina svih nas…

Čitaj još:   VIC DANA: Učiteljica izvela malog Jozu pred školsku ploču, nakon njegovog odgovora, prisutni se valjali od smijeha… (foto)

Vrijeme je da se izborimo za domovinu po mjeri svih njenih građana. Ovim putem pozivamo sve iskrene ljude, patriote kao i dijasporu da nam se pridruži”, navodi se u pozivu objavljenom na mrežama.

Proteste organizuju i podržavaju UM Velika djeca, Bosansko građansko vijeće, Vijeće građana u BiH, Prvi Zemaljski Sabor BiH, Pokret Bosanaca, Sabor Bosanaca i drugi.

Protesti će biti održani u terminu od 13 do 15 sati…

BONUS VIDEO: ‘Širenje aparthejda u BiH’: Brojne osude ponuđenih ideja OHR- a

izvor (SB)

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more