IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SARAJEVO- PROTIV NAMETANJA: Protesti ispred OHR-a, građani odbijaju da odu, poručili da ostaju čitavu noć… (foto, video)

Ispred zgrade OHR-a u Sarajevu danas se, kako je ranije najavljeno, održavaju protesti građana zbog mogućnosti nametanja izmjena u Izbornom zakonu BiH. Proteste možete pratiti uživo na regionalnom portalu iBalkan.net.

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 25. VII 2022… 19: 28… SARAJEVO- PROTIV NAMETANJA: Protesti ispred OHR-a, građani odbijaju da odu, poručili da ostaju čitavu noć… (foto, video)

21: 00- Iako je najavljeni termin za završetak protesta završio u 21 sat veliki broj građana je i dalje prisutan ispred zgrade OHR- a. Oni su poručili da će ostati tu čitavu noć. Kako kažu isporučili su zahtjev za produžen boravak.

20:40- Prema ranijoj najavi protesti će trajati do 21 sat. Ispred OHR-a je još oko 500 građana. Oni su najavili da će i sutra biti ispred OHR-a.

20:23- Građani sada traže da se o mogućnosti nametanja izbornog zakona zvanično oglase ambasade SAD- a i Velike Britanije.

20:05- Građani su poručili Schmidtu da ovakav zakon implementira u Njemačkoj, a tražili su i da podnese ostavku. Poručili su da će proteste nastviti i sutra, ali bez političara.

Čitaj još:   MILE KAPITULIRAO: „Razgovarat ću sa Erdoganom, idem da mu kažem…“ (foto i video)

19:45- Građani poručuju da neće otići prije nego što im se obrati visoki predstavnik Christian Schmidt. Na protestima je trenutno više hiljada građana.

19:37- Većina političara napustila je proteste, građani su i dalje ispred zgrade OHR-a i zahtijevaju da visoki predstavnik izađe napolje, što on još uvijek nije učinio.

19:23- Građani pozivaju visokog predstavnika u BiH Christiana Schmidta da im se obrati.

19:08- Obratio se i predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Kazao je da je ovdje da iskaže svoj stav.

“Neka se čuje glas Bosne i Hercegovine. Pozivam visokog predstavnika da ne mjenja u ovom trenutku Ustav i Izborni zakon”, poručio je Džaferović.

19:00- Protesti su i zvanično počeli, građani poručili: ne nametanju Izbornog zakona…

izvor iBalkan.net/ agencije

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more