IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Danas umjereno oblačno i pretežno sunčano, više oblaka očekuje se u regionu… (foto)

Jutros preovladava malo do umjereno oblačno i sunčano, jutro nešto svježije u odnosu gdje su i dalje prisutne tropske noći…

SARAJEVO: BiH, Zanimljivosti, vijesti, utorak, 26. VII 2022… 08: 28… Danas umjereno oblačno i pretežno sunčano, više oblaka očekuje se u regionu… (foto)

Period do 02.08.2022. Na prostoru Bosne i Hercegovine, prema raspoloživim sinoptičkim kartama, do kraja mjeseca preovladavat će sunčano i suho vrijeme uz veoma malu oblačnost i visoke temperature zraka. Temperature će ove sedmice biti u porastu.

Temperature zraka u 08 sati: Sokolac 16; Bjelašnica 17; Bugojno, Ivan-sedlo, Sarajevo-Bjelave, Zvornik 19; Doboj, Široki Brijeg, Tuzla 20; Prijedor, Sanski Most, Zenica 21; Banja Luka, Bihać 22; Livno 23; Grude 24; Trebinje 25; Gradačac, Mostar 27 stepeni.

utorak, 26.07.2022. godine
Nastavlja se period lošijih biometeoroloških prilika. Temperature zraka dodatno će porasti, što će usložnjavati opštu sliku. Neophodno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom, izbjegavati duže izlaganje suncu i jače fizičke napore. Sve izraženiji manjak svježine u noći također će uzrokovati probleme sa snom. Savjetujemo Vam da se pridržavate uputa nadležnih službi.

Čitaj još:   FOLIRANJE BEZ GRANICA Milatović: Pitam se zašto već nemamo Vladu, ja sam uradio sve što je do mene u rekordnom roku... (foto)

Malo do umjereno oblačno i pretežno sunčano preovladavat će danas u cijeloj zemlji. Nešto više oblaka očekuje se u Krajini, gdje u kasnim večernjim satima može pasti i malo kiše. Na jugu Hercegovine i danas veoma toplo. Puhat će vjetar pretežno sjeverozapadnog smjera u Bosni i južnog u Hercegovini.

Temperature zraka bez bitnijih promjena u odnosu na prethodne dane. U Bosni između 33 i 39, a u Hercegovini od 35 do 41 stepen.

U Sarajevu pretežno sunčano i toplo. Najviša dnevna temperatura oko 37 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH…

izvor iBalkan.net

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more