IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

GOVOR MRŽNJE: Krivična prijava zbog poziva na linč MILA Đukanovića i njegove porodice… (foto, video)

Govor mržnje, praćen brutalnim prijetnjama neistomišljenicima, u posljednjih dvije godine u Crnoj Gori je na više nego zabrinjavajućem nivou, a iz dana u dan eskalira i došao je do nivoa da mnogi građani i građanke bez straha, pod punim imenom, najavljuju zastrašujuće „kazne“ za one s čijim mišljenjem nijesu saglasni, saopštavaju vulgarne uvrede i sve to prolazi nekažnjeno, jer crnogorske pravosudne institucije ne reaguju adekvatno…

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, utorak, 26. VII 2022… 11: 28… GOVOR MRŽNJE: Krivična prijava zbog poziva na linč MILA Đukanovića i njegove porodice… (foto, video)

Građanski aktivista Aleksandar Saša Zeković, koji je na meti često jezivih prijetnji, juče je podnio krivičnu prijavu protiv izvjesnog Miladina Miška Bulatovića koji je na Fejsbuku, komentarišući fotografiju na kojoj se vidi predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kako sa unukom prelazi ulicu na pješačkom prijelazu, u pratnji obezbjeđenja koje po funkciji koju obavlja mora da ima, napisao: „Da je sreće ođe se kreće prvom pun gas“.

Zeković je juče bio u Centru bezbjednosti Podgorica, gdje je po pozivu trebalo da da izjavu na okolnosti prijetnji koje je dobio od istog tog Bulatovića, koji, prema dostupnim informacijama, živi u Podgorici.

On je u maju podnio prijavu protiv njega, sa aktivistkinjom Svetlanom Pajović-Musić sa Cetinja, nakon što im je na društvenim mrežama prijetio. Na putu ka zgradi policije kolege iz Građanske inicijative „21. maj“, čiji je jedan od funkcionera, obavijestile su ga da je „isti Bulatović“ imao neprimjeren nastup na Fejsbuku na račun Đukanovića i njegove porodice, te službenika koji ga obezbjeđuju.

Čitaj još:   SRAM I BRUKA SRBIJE: Vjerica Radeta SE IZVUKLA ZBOG GOVORA MRŽNJE...

Zeković je, nakon što je dao izjavu u „svom predmetu“, po zahtjevu tužioca podnio novu prijavu protiv Bulatovića kako bi, rekao je Pobjedi, „nadležni državni ograni provjerili da li u ovom njegovom nastupu ima bića prekršaja ili krivičnog djela, koje se goni po službenoj dužnosti“.

“Bulatović u kontinuitetu ima neprimjerene i nekorektne nastupe prema političkim neistomišljenicima, a koji prevazilaze slobodu govora. Kroz svoje nastupe Bulatović tvrdi da drži do tradicionalnih i hrišćanskih vrijednosti, pa je dodatno neshvatljivo da je neko spreman nauditi i djetetu oduzeti život, zbog ideoloških, vjerskih i drugih razlika”, upozorio je Zeković.

On je u izjašnjenju policiji, u slučaju prijave protiv Bulatovića početkom maja, istakao da je razočaran postupanjem nadležnih organa, jer ne vidi svrhu davanja iskaza po nalogu državnog tužioca, ako se ranije postupajući tužilac, kako ga je obavijestila policija, već izjasnio da nema bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Ovo nije prvi put. Već sam i ranije imao slično iskustvo, kao u slučaju Jokića iz Mojkovca, kada sam se izjašnjavao nakon što je tužilac već unaprijed kvalifikovao, odnosno izjasnio se po prijavi”, podsjetio je Zeković. Istakao je da se ne osjeća sigurnim u Crnoj Gori, ukazujući da se prijave koje podnosi najčešće tretiraju prekršajno, te, samim tim, ne proizvode nikakvu svrhu i ne doprinose korektivnom ponašanju. Podsjetio je da je Bulatović na mrežama nastavio da mu prijeti i poslije 1. maja, kada je javnost obaviještena da je protiv njega podnio prijavu.

Čitaj još:   TUGA IZNAD BOSNE: Sutra dženaza cijeloj porodici Temimović- Emiru, Ramajani i malom Makiću... (foto)

“Posebno ističem komentar ,,Ćao Zeko, ja te čekam, niđe te. Traumiraš me i napadaš me, ne mogu jest“”, kazao je Zeković.

Bulatović je objavljivao i komentare „Zeko će biti odran“, „Zečino pravićemo čorbu. Zeca ćemo da oderemo“…

BONUS VIDEO: NOVA M – ZEKOVIĆ: NAPAD NA POLICIJU JE NAPAD NA DRŽAVU, MILENA ĐURANOVIĆ 04. JUL 2021

izvor analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more