IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KOMŠIJE ŠOKIRANE JEZIVIM ZLOČINOM: O Jagodi imaju samo lijepe riječi- VREBAO JE I ČEKAO PRILIKU DA JE UBIJE… (foto, video)

Ubio je Jagodu, koja ga je branila, divnu ženu…

ZEMUN: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 27. VII 2022… 22: 28… KOMŠIJE ŠOKIRANE JEZIVIM ZLOČINOM: O Jagodi imaju samo lijepe riječi- VREBAO JE I ČEKAO PRILIKU DA JE UBIJE… (foto, video)

Ili je slučajna žrtva njegovog ludila ili je izabrao da bi kaznio ujaka, protiv kog nešto ima, jer kako je gore mogao da mu napakosti nego da mu uradi ovako nešto?

Ovako o motivu Milorada M. (45) da ubije ujnu Jagodu S. (67) govore komšije iz ulice Branka Plećaša u Zemunu. Ubistvo se dogodilo u zajedničkom dvorištu u nedjelju oko 13 sati.

Kada govore o brutalnom zločinu, komšije kažu da ne znaju šta im je šokantnije – da li to što je praktično na njihove oči neko ubio nekoga, usred bijela dana u dvorištu, da li to što je ubio člana porodice ili ipak to što je neko za žrtvu izabrao baš Jagodu.

  • Vrebao je, stajao je u dvorištu i posmatrao, čekao je priliku i kad nije bilo nikoga napao je i ubio – tvrdi jedna komšinica i objašnjava da tako misli jer je njen suprug nekoliko minuta pre nego što se sve odigralo vidio Milorada kako posmatra žrtvu:
  • Sjedila je u dvorištu, a on je bio tu. Moj muž se pozdravio sa njom i ušao. Od tad dok je ubio prošlo je nekoliko minuta.

O ubijenoj i njenoj porodici sagovornica ima samo lijepe riječi, dok sa osumnjičenim za ubistvo nije takav slučaj.

  • Ni sa kim se nije družio, nije se javljao kad prođe. Jasno je bilo da sa njim nije sve u redu. Nije radio, nikoga nije imao– kaže i dodaje da se Miloradov brat ubio prije dvadeset godina i da mu je majka umrla prošle godine:
  • Ubio je, jer sa njim nije sve u redu, jer je bolestan, a ne zato što mu je nešto loše uradila.

I drugi stanovnici ulice su saglasni sa njom. O žrtvi se ne zna ko bira ljepše riječi, opisuju je kao “anđela, ženu koja ni mrava nije zgazila…”.

  • Predivna, brižna, prijatna, plemenita, blaga, divna žena. I sad mi je u glavi taj njen blagi osmijeh – niže lijepe reči komšinica Jasna, kako bi opisala ubijenu ženu i njenu porodicu.
  • Ona, njen muž Miša, sin, sjajni ljudi, divna porodica. I to će vam ovdje za njih svako reći.
Čitaj još:   Vučić polaže zakletvu: DODIK IPAK NIJE OSTAO U LAKTAŠIMA... (foto, video)

Kako je i zašto na nju Milorad mogao da digne ruku, nije im jasno.

  • On je psihijatrijski pacijent i to se ovdje zna. Bio je na klinici “Laza Lazarević”, odakle je pušten. Pravio je toj porodici probleme i oni su ga prijavili. Od komšija sam čula da im je razbio prozor na automobilu prije desetak dana i da su tada zvali policiju, ali se ništa nije desilo – navodi.

Da je ubije, priča dalje, izabrao je trenutak kad je bila sam u kući.

  • Ona je to jutro došla s mora, Miša je ostao tamo još koji dan. Sin im nije bio tu, on sa porodicom živi u Novom Sadu. Bilo je prošlo podne, vrućina, na ulici nije bilo nikoga – opisuje dan kada se dogodio zločin i dodaje da su mir prekinule sirene policijskih vozila, virska i buka koja je nastala u ulici:

  • Komšije pričaju da su one pozvale Hitnu, na televiziji sam čula da je on sam pozvao policiju. Kada sam od komšija čula da je Jagoda ubijena, uzela sam šećer i vodu da se povratim. Ne mogu da vjerujem da joj se to desilo i mnogo mi je teško.

U prvi mah, pričaju niko nije pomislio da se u dvorištu desilo ubistvo.

  • Moj otac je pritrčao, jedna žena je pokazivala Hitnoj odakle da priđe. Pitala sam je šta se desilo, kaže “žena je pala preko ograde”, pitam da li se onesvijestila i pala, ona odgovara da ne zna – govori komšinica iz Krajiške ulice i dodaje da je bilo jasno da je ubistvo kada su prišli: Nasred dvorišta je ubio. Ležala je tu gdje su sto i stolice.

Komšije kažu i da su Milorada rijetko viđale, neke čak i da ga ne poznaju.

Još jedan komšija je potvrdio da je čuo priču da je porodica ubijene imala problema sa Miloradom.

  • Pričaju da je svašta radio, a da ga je Jagoda branila, da je stajala u njegovu zaštitu. Zašto bi ubio takvu ženu? Ili je slučajna žrtva njegovog ludila ili je izabrao da bi kaznio ujaka, protiv kog nešto ima, jer kako je gore mogao da mu napakosti nego da mu uradi ovako nešto? Mislim da je taj njegov problem sa ujakom dublje ukorijenjen, da je još iz vremena dok mu je majka bila živa… Miša hoda sa štapom, ali na njega verovatno nije smio. A i kako je gore od ovoga mogao da ga povrijedi? Miši bez nje života nema, ovo je osveta njemu– iznio je svoje mišljenje komšija koji je želeo da ostane anoniman.
Čitaj još:   VELIKA TUGA i Nesreća u RMU Đurđevik: Jedan rudar poginuo, drugi prevezen u bolnicu... (foto)

Milorad M. je ubio ujnu Jagodu keserom u zajedničkom dvorištu kuće u Zemunu. Nakon ubistva je pozvao policiju i nožem pokušao da povrijedi sebe.

Na saslušanju u Vušem javnom tužilaštvu je priznao djelo koje mu se stavlja na teret, za koje je zaprijećena kazna od pet do 15 godina. U odbrani je iznio da je sa ujakom i njegovom porodicom imao problem oko imovine i da su oni u kući “imali mašinu za čitanje misli iz koje je on čuo razne glasove, koji su mu rekli da treba da uradi to što je uradio”.

Osumnjičeni je osuđivan zbog preprodaje droge 2006. godine, kada je dobio uslovnu kaznu od 6 mjeseci zatvora, kao i na istu kaznu zbog držanja droge 2019. godine, piše Blic…

BONUS VIDEO: ZEMUN: Ujni sekirom smrskao glavu, pa sebi prerezao grkljan (NAJNOVIJA VEST)

izvor Blic.rs

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more