IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Kabinet premijera: RADI SE O ŠALI, PREMIJERU NE PADA NA PAMET DA BLOKIRA NEKI MEDIJ… (foto, video)

Iz Kabineta premijera Crne Gore Dritana Abazovića oglasili su se povodom njegovih riječi da Gradska TV može biti ugašena poput Sputnjika, rekavši da je svakom dobronamjernom građaninu jasno da se radi o šaljivoj opaski.

BONUS VIDEO: PREMIJER DRITAN ABAZOVIĆ PONOVO PRIJETI GRADSKOJ RTV…

“Premijeru, čak i da ima ovlašćenja da to učini, ne pada na pamet da neki medij blokira ili ukine. Sloboda medija neupitna je vrijednost zapadne civilizacije koju Vlada Crne Gore bezrezervno baštini i afirmiše”, navode u saopštenju.

Iz Abazovićevog kabineta navode da je uređivačka politika Gradske TV često sklona teškim i spornim kvalifikacijama koje su, kako kažu, na granici govora mrženje.

” Uređivačka politika brutalno etiketira, spinuje i širi mržnju dominantno na račun predsjednika Vlade, što u krajnjem rezultira čestim uvredama i prijetnjama po pitanju bezbjednosti predsjednika Vlade Abazovića”, ukazuju iz Kabineta premijera.

Čitaj još:   SARAJEVO: Sedmi dan bez smrtnih slučajeva u FBiH... (foto)

Dodaju da “šaljiva opaska” na račun uređivačke politike ne znači da ne očekuju da mediji u Crnoj Gori budu svjesni svoje uloge u društvu i da budu svjesni posljedica teških kvalifikacija koje se, kako navode, često mogu tumačiti kao govor mržnje.

“Premijer i Vlada Crne Gore će uvijek podržavati princip slobodnog i profesionalnog novinarstva, podržavajući održivost crnogorskih medija. To će se narednih dana vidjeti i na djelu kada očekujemo da će javnost biti upoznata sa prijedlozima Medijske strategije i setom medijskih zakona”, zaključuju iz Kabineta Abazovića.

izvor: standard.me

MINISTAR OJAČAO U GUČI: Na otvaranju sabora, rekao ono u šta ni sam ne vjeruje, “U Prizrenu će se opet…”

„Srbija je u pregovorima oko Kosova spremna na kompromis, ali Read more

Čitaj još:   TURSKA DRUGI KRUG PREDSJEDNIČKIH IZBORA: Redžep Tajip Erdogan glasao u Istanbulu, Kemal Kilicdaroglu u Ankari, rezultati poznati večeras... (foto, video)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more