IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PROTEST u Novom Sadu: Auto probao da se probije kroz masu, demonstranti legli na haubu, bačena farba na prostorije SNS- a… (foto, video)

„Bunt protiv mafije“- građani nosili transparente “Ne davite Novi Sad”, “Gari, vidi ne može”…

NOVI SAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, petak, 28. VII 2022… 00: 58… PROTEST u Novom Sadu: Auto probao da se probije kroz masu, demonstranti legli na haubu, bačena farba na prostorije SNS- a… (foto, video)

„Novi Sad je osvetlao obraz Srbiji. Pokazali smo koliko nas ima i da nećemo stati, a poruka za Miloša Vučevića i Aleksandra Vučića je dajte referendum o GUP-u pa da se pobrojimo“, reči su Mirana Pogačara na kraju protesta.

Pogačar se zahvalio svim Novosađanima, ali i mnogim građanima Srbije koji su večeras došli na protest.

Uprkos što je protest gotov, ljudi su još uvek na raskrsnici ispred zgrade Vlade Vojvodine, gde plešu uz pesmu vojvođanskog bluz benda „Vreme je za Novi Sad“.

Tačno nedelju dana nakon protesta koji je održan uoči i tokom sednice na kojoj je usvojen kontroverzni Generalni urbanistički plan Novog Sada do 2030. godine, u tom gradu danas organizovan je još jedan skup.

Tokom protestne šetnje bačena je farba na prostorije SNS- a u Novom Sadu.

Okupljeni su zastali ispred prostorija Srpske napredne stranke u Bulevaru oslobođenja, gde su izlog gađali farbom, koji je potom i razbijen.

Izlog SNS- a je potpuno obojen crvenom i zelenom farbu. Nakon ovoga, okupljeni su se zaputili dalje do centralne zgrade policije.

Završen protest u Novom Sadu: Jedan automobil probao da se probije kroz masu, demonstranti legli na haubu, bačena farba na prostorije SNS-a (VIDEO) 2

Nakon što su bili ispred centralne zgrade policije, okupljeni su se uputili ka centru Novog Sada.

Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta, koji je danas došao da da podršku Novosađanima, obratio se policiji u zgradi MUP-a ispred koje je protest počeo.

Čitaj još:   MPNKS- Mejlovi stigli na 41 adresu: Zbog dojava o bombama evakuisane škole u skoro svim gradovima CRNE GORE... (foto, video)

„Da li vi čuvate instituciju i funkcionere? Došli smo da pitamo one kojima smo poslodavci zašto ne rade svoj posao? Zaštitite zakon a ne vlast, zaštitite ljude u ovom gradu, zaštitite institucije, a ne funkcionere“, rekao je on.

Voštinić je podsetio da je pre dva dana Tužilaštvo oslobodilo policajce koji su pretukli bolesnog meloletnika na protestima pre dve godine u Novom Sadu, kada su ga bukvalno oborili sa bicikla i šutirali.

„Psujem vam sve po spisku za ovo dete i ovu presudu“, rekao je Predrag Voštinić.

Okupljeni su se obratili i aktivisti Miran Pogačar i Brajan Brković. Neki od okupljenih su zapalili i baklje na skupu.

Završen protest u Novom Sadu: Jedan automobil probao da se probije kroz masu, demonstranti legli na haubu, bačena farba na prostorije SNS-a (VIDEO) 3

Okupljeni su se bili uputili Bulevarom oslobodenja u pravcu Železničke stanice.

Među prisutnima bili su i Biljana Stojković, koopredsednica stranke Zajedno, ali i drugi koopredsednik ove partije Aleksandar Jovanović Ćuta. Tu je i Marinika Tepić iz Stranke slobode i pravde, ali i Miroslav Aleksić iz Narodne stranke. Tu su i predstavnici Demokrtaske stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine, ali i pokreta Zdravka Ponoša Srbija Centar (SRCE) i Ne davimo Beograda.

Okupljeni su zviždali, a na čelu je bio veliki transparent „Buna protiv mafije“. Okupljeni su nosili transparente „Ne davite Novi Sad“, „Gari, vidi ne može“ i druge.

Više desetina građana iz Beograda, među kojima su i lideri pokreta Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović, Radomir Lazović i drugi aktivisti tog pokreta, došli su na ovaj protest, preneo je portal Nova.rs.

Čitaj još:   JAVLJENO JE U KAKVOM SU STANJU PUTNICI IZ AUTOBUSA KOJI SE ZAPALIO U SRBIJI: Oglasio se i MUP... (fotom video)

Pokret Ne davimo Beograd najavio je ranije da će organizovati „zajednički odlazak vozom“ na taj protest, koji organizuje više nevladinih organizacija.

Aktivisti koji su krenuli iz Beograda vozom, stigli su u Novi Sad.

Na današnji protest u Novom Sad pozvalo je više ekoloških organizacija, među kojima su i Ekološki front Novi Sad, Pokret Odbranimo šume Fruške gore, grupa Dunavac-Šodroš, organizacija Za zeleno Novo naselje, Centar za razvoj demokratskog društva Europolis, OSNA i drugi, kao i niz opozicionih stranaka istaknutih pojedinaca iz javnog života.

Nakon poziva na protest, advokat i član SNS-a Vladimir Đukanović je na svom Twitter nalogu tokom nedelje pozvao na kontraprotest, ali je taj poziv kasnije demantovao, nazvavši učesnike i organizatore protesta „retardima“.

izvor Danas.rs

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more