IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DANAS VRIJEME Svježije, promjenjivo nestabilno uz kišu, moguće i grmljavine… (foto)

U jutarnjim satima ponegdje moguća je slaba kiša, tokom dana, uglavnom svježije, promjenjivo i nestabilno uz kišu…

SARAJEVO: Regija, Zanimljivosti, vijesti, subota, 30. VII 2022… 08: 38… DANAS VRIJEME Svježije, promjenjivo nestabilno uz kišu, moguće i grmljavine… (foto)

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Prognoze vremena na kraju mjeseca ukazuju da će je u utarnjim satima ponegdje na sjeveru moguća je slaba kiša, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Tokom dana, uglavnom svježije, promjenjivo i nestabilno uz kišu, često u obliku pljuskova, a lokalno su moguće i grmljavine, najprije u sjevernim, a zatim u centralnim i djelimično južnim područjima.

Vjetar slab do umjeren sjeverozapadnog smjera, na momente i pojačan. Jutarnje temperature zraka od 16 do 21, na jugu 24, a najviše dnevne od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

U PROTEKLIM DANIMA su visoke temperature i visok indeks UV zračenja su štetno djelovali na zdravlje stanovništva. Također, visoke temperature, suh zrak i mala vlažnost pogodavat će nastanku požara.

I nadalje na početku narednog mjeseca avgust 2022 je oreporuka za javnost je da se redovno prate obavještenja i upozorenja (Meteoalarm) Federalnog hidrometeorološkog zavoda i drugih nadležnih institucija i da se pridržava datih uputa.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 19. oktobar 2020. godine...

subota, 30.07.2022. godine
Nakon svježije noći i mirnijeg sna, prijepodnevni sati će također biti ugodniji, potom u ostatku dana opšta slika djelimično će se pogoršati. Nestabilne vremenske prilike i pojačan osjet sparine loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate, stoga je neophodno izbjegavati jače fizičke aktivnosti, te provoditi mjere zaštite od vrućine i UV zračenja. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U Sarajevu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, nestabilno sa kišom , pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 17, a najviša dnevna oko 34 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

izvor iBalkan.net

DRITAN Abazović: Saopštiću neke veoma zanimljive stvari u petak… (foto, video)

DRITAN Abazović je u Beranama, nakon posjete Opštoj bolnici, kazao Read more

DOŠLA VODA DO GRLA: Vučić razgovarao sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije i SAD- a… (foto, video)

Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa zvaničnicima NATO- a, Velike Britanije Read more