IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KONAČNO- BRAVO: Skupština Crne Gore usvojila rezoluciju kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu… (foto, video)

Poslanici Skupštine Crne Gore su se na današnjoj sjednici izjašnjavali i o Rezoluciji o osudi ruske agresije na Ukrajinu…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 31. VII 2022… 00: 38… KONAČNO- BRAVO: Skupština Crne Gore usvojila rezoluciju kojom se osuđuje agresija Rusije na Ukrajinu… (foto, video)

Iako je za danas u 12 časova predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović zakazala je danas devetu sjednicu parlamenta, umjesto te nastavljena je osma sjednica parlamenta, sa više od četiri sata zakašnjenja.

Rezolucija o ruskoj agresiji na Ukrajinu izglasana je podršku 55 poslanika. 18 njih bilo je protiv, a troje uzdržano.

Protiv su bili poslanici DF- a, Ujedinjene Crne Gore i Prave Crne Gore dok su poslanici DPS- a, Demokrata, URE, SNP- a, SDP- a, SD- a i partije nacionalnih manjina svi glasali za Rezoluciju. Za Rezoluciju je takođe glasala i potpredsjednica Skupštine Branka Bošnjak (PZP), a poslanici Miodrag Lekić (DEMOS) i Branko Radulović (PZP) su bili uzdržani.

Skupština Crne Gore podržala je danas Rezoluciju povodom vojne agresije Rusije na Ukrajinu. Time je crnogorski parlament osudio invaziju u kojoj su na meti civilno ukrajinsko stanovništvo, materijalna dobra, teritorijalni integritet i suverenitet.

Glasalo je 77 poslanika, 55 je bilo za, 18 protiv, a tri su bila uzdržana...

Rezolucijom, koju je Socijaldemokratska partija (SDP) podnijela sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i Bošnjačkom strankom (BS), Skupština Crne Gore najoštrije osuđuje otvoreni čin agresije i vojne intervencije koju su preduzele oružane snage Ruske Federacije prema Ukrajini, kao nezavisnoj i međunarodno priznatoj državi.

Čitaj još:   DETALJI LIKVIDACIJE CRNOGORCA U ŠPANIJI: UJAK VLADAR IZ SENKE… (foto)

U dokumentu se ističe da Skupština apeluje na organe vlasti Ruske Federacije da hitno zaustavi vojna dejstva i prekine akt agresije kojim se direktno podriva suverenitet i teritorijalni integritet Ukrajine, uništavaju vojni i civilni objekti i ugrožavaju životi miliona Ijudi, uglavnom civila.

Takođe, pozivaju se Ujedinjene nacije, OEBS, druge međunarodne organizacije, ostale države, a naročito članice EU i NATO da iskoriste sva moguća diplomatska, politička i ekonomska sredstva u cilju odvraćanja Ruske Federacije od daljeg nastavka agresivnih dejstava na teritoriji Ukrajine, prenosi Anadolija.

Skupština Crne Gore poziva Vladu Cme Gore i sve političke i društvene subjekte u našoj državi da bezrezervno, otvoreno i nedvosmisleno osude ovaj akt agresije, čije posljedice mogu biti nesagledive po evropski i svjetski mir i bezbjednost, a time i stabilnost regiona kojem Crna Gora pripada”, ističe se u dokumentu.

Usvajanjem rezolucije Skupština iskazuje i punu podršku do sada preduzetim mjerama od strane EU i partnerskih država na suzbijanju akta agresije i potpunu spremnost da Crna Gora svoju politiku do kraja usklađuje sa svojim saveznicima, u skladu sa univerzalnim principima pravičnosti i potrebom uspostavljanja mira na području koje je pod agresijom.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 27. decembar 2020 godine... (foto)

“Skupština Crne Gore iskazuje najdublje saosjećanje sa narodom Ukrajine koji se trenutno suočava sa najvećim izazovima i patnjama od završetka Drugog svjetskog rata i poziva građane, državne strukture i društvene organizacije da iskažu solidarnost i pruže svaki mogući oblik humanitarne pomoći”, zaključeno je u dokumentu

izvor Standard.me

PODGORICA Slanje vojnika na KOSOVO nije neprijateljski čin…

SVAKAKO DA Uoči Samita Zapadnog Balkana u Londonu, koji se Read more

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

PODGORICA: Iz Crne Gore na hadž u Mekku otputovala 82 vjernika…

Buduće hadžije i hadžinice, ukupno njih 82, okupili su se Read more