IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRAGINJA Vuksanović- Stanković: “Da vidimo ima li hrabrosti da potpiše ovakav izdajnički ugovor”

– DRITAN Abazović nije objavio sugestije CANU jer se tiču prava svojine…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, ponedeljak, 1. VIII 2022… 19: 38… DRAGINJA Vuksanović- Stanković: “Da vidimo ima li hrabrosti da potpiše ovakav izdajnički ugovor”

Poslanica Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović- Stanković saopštila je da premijer Dritan Abazović i njegov Kabinet nisu objavili sugestije Crnogorske akademije nauka i umjetnosti (CANU) na ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) zato što se tiču prava svojine…

Kabinet predsjednika Vlade saopštio je danas da se na osnovu primjedbi i sugestija dostavljenih na nacrt temeljnog ugovora sa SPC kao ključna sporna pravna pitanja mogu identifikovati: priroda ugovora u smislu njegove ustavnosti i zakonitosti, naziv ugovora, pitanje javno-pravnih ovlašćenja i pitanje navodne „ekstrateritorijalnosti“.

Kabinet je, u okviru pravne analize, dostavio javnosti tri mišljenja na ugovor sa SPC i to Akcije za ljudska prava, Instituta za uporedno pravo ipravno mišljenje od 28. jula, autora Andreja Bracanovića LL.M. Kabinet nije uvažio primjedbe i sugestije koje su upućene na tekst ugovora.

Čitaj još:   DRAGINJA VUKSANOVIĆ- STANKOVIĆ: "Nemamo ništa protiv potpisivanja ugovora sa SPC, ALI..."

“Zašto Dritan i njegov kabinet ne objave sugestije CANU? Zato što se tiču prava svojine! Vi hoćete umjesto uvida u vrhunsku pravnu analizu da predate ono što su naši đedovi i prađedovi gradili crkvi Srbije. Da vidimo ima li Dritan hrabrosti da potpiše ovakav izdajnički ugovor”, navela je Vuksanović-Stanković na Tviteru.

izvor portal analitika.me

Čitaj još:   ADEL Omeragić: Ne vidim dogovor oko sudija Ustavnog suda, usvajanje Zakona o predsjedniku bi produbilo krizu...
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more