IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

CRNA GORA NA NOGAMA: DRITAN Abazović i Porfirije u tajnosti potpisali Ugovor između Crne Gore i SPC… (foto, video)

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije sletio je jutros na podgorički aerodrom, a povratak za Beograd je zakazan već za 10: 15 sati…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 3. VIII 2022… 10: 28… CRNA GORA NA NOGAMA: DRITAN Abazović i Porfirije u tajnosti potpisali Ugovor između Crne Gore i SPC… (foto, video)

Premijer Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije u tajnosti su danas, u Vili Gorica, potpisali Ugovor između Crne Gore i SPC. Tu informaciju je potvrdio Abazović objavama na društvenim mrežama. Ovo je, inače, nezabilježen slučaj da premijer na ovakav načim potpisuje dokument čiji je sadržaj osporovan od brojnih pravnih stručnjaka, NVO, CANU-a, političara…

Bez prethodne najave patrijarh SPC Porfirije stigao, je jutros avionom MUP-a Srbije u Podgoricu. Prema nezvaničnim saznanjima u posljednjem trenutku je promijenjen spisak putnika u avonu srpskog MUP-a, jer prvobitno na njemu nije bilo Porfirija.

Čitaj još:   BORBA PROTIV PANDEMIJE: Erdogan, vakcina koju proizvedemo dostupna će biti cijelom čovječanstvu... (foto i video)

Dok se potpisivao Ugovor prilazi vili Gorica bili su blokirani, a kako je javio novinar CdM-a sa lica mjesta, u Vilu su iz sporedne ulice ušli džipovi.

Ispred Vile Gorica/ Foto: CdM

Današnjem potpisivanju Ugovora prisustvovali su mitropolit crnogorsko primorski Joanikije i ministar ravde Marko Kovač.

Foto: CdM
Foto: CdM

CdM je ranije objavio navode nekih medija da ce potpisivanje biti 3. avgusta, a Abazović je nakon toga kazao da ne zna kad će biti potpisivanje

Ministar pravde Marko Kovač je sinoć najavio da tekst Ugovora sa SPC neće biti mijenjan, i da će biti potpisan u prvoj polovini avgusta.

Ranije ove sedmice Abazović je odbio je sve primjedbe i sugestije koje su upućene na tekst Ugovora sa SPC. (S.ĐukanovićA.Obradović)

izvor CdM.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more