IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MINHEN- MEDIJI IZ NJEMAČKE OTKRILI SVE: Sudbina Hasana BRACA Salihamidžića u Bayernu je… (foto, video)

Dosadašnji ugovor HASANA Salihamidžića sa Bavarcima vrijedio je do 2023. godine, no po svemu sudeći, zna se hoće li i dalje ostati u Minhenu…

MINHEN: Svijet, Sport, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 3. VIII 2022… 21: 28… MINHEN- MEDIJI IZ NJEMAČKE OTKRILI SVE: Sudbina Hasana BRACA Salihamidžića u Bayernu je… (foto, video)

Sportski direktor minhenskog Bayerna Hasan Salihamidžić produžit će ugovor s njemačkim prvakom do 2026. godine, tvrdi ugledni Bild. Dosadašnji ugovor Salihamidžića sa Bavarcima vrijedio je do 2023 godine no po svemu sudeći, zadovoljni su njegovim radom te će ostati i duže.

Sastanak na kojem će odluka biti potvrđena održat će se 29. augusta.

Hasan BRACO Salihamidžić je dio vodstva Bayerna postao 2017. godine. Iako je nerijetko trpio kritike navijača, ovog je ljeta dobio velike pohvale jer su u klub stigli Sadio Mane, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui i Ryan Gravenberch.

Predsjednik minhenskog Bayerna Herbert Hainer javno je naznačio da će se dogoditi produženje ugovora sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem.

Čitaj još:   DRAMATIČNA SITUACIJA U JABLANICI: Potopljen restoran sa jagnjadima na ražnju uz magistralnu cestu... (foto, video)

Kako je istakao, Salihamidžić konačno dobiva priznanje za svoj rad i ima podršku navijača, koji su ne tako davno tražili njegov odlazak.

“Apsolutno sam zadovoljan njegovim radom. Hasan također jako uživa, između ostalog što sada dobiva priznanje za svoj rad. Vrlo sam uvjeren u produženje saradnje”, rekao je Hainer u intervjuu za Sky.

Salihamidžiću ugovor s njemačkim šampionima ističe 2023. godine, a Hainer je rekao da će u narednih nekoliko sedmica pokušati dogovoriti detalje novog ugovora.

Hasana su u početku redovno napadali, ali su transferi Sadia Manea i Mathijsa de Ligta promijenili mišljenje javnosti.

Sada popularni Braco dobiva pohvale za sjajan rad, te će kao nagradu dobiti novi ugovor.

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić (45) radi fenomenalan posao ovoga ljeta i u klub je doveo nekoliko vrhunskih pojačanja.

Na taj je način utišao mnogobrojne kritičare i ponovo je stvorio moćan tim.

Posljednje što je dogovorio je transfer Matthijsa de Ligta (22) iz Juventusa vrijedan 80 milona eura.

Bonus video: Hasan Salihamidžić o meču u Minhenu i legendarnom polufinalu iz 1991. godine

Čitaj još:   ŽELJKO Vukmirović: Upamtiće se sprdnja koja nam se izlila pred noge- "Oće to od vina"- Ono, je nevjerovatno... (foto)

izvor iBalkan.net

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more