IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NESOJSKI POTEZ- Porfirije stigao u Podgoricu i NA PREPAD POTPISAO ”temeljni ugovor”… (foto)

”Potpisan je Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve”- kratko su objavili iz Vlade na Telegram kanalu.

Lider takozvane Srpske pravoslavne crkve (SPC), poznate kao svetosavska sekta (SS) Porfirije Perić sletio je jutros na podgorički aerodrom došao u Vilu Gorica i na prepad sa veleizdajnikom premijerom Dritanom Abazovićem potpisao takozvani “temeljni ugovor”.

Zvanične najave posjete Porfirija Crnoj Gori nije bilo. Ova informacija nije zvanično saopštena ni iz Vlade, dok je redovna sjednica zakazana u 11 sati.

”Potpisan je Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve” – kratko su objavili iz Vlade na Telegram kanalu.

Ovo je, nezabilježen slučaj, presedan i skandal, jer je nevjerovatno da Abazović na ovakav načim potpisuje dokument čiji je sadržaj osporovan od brojnih pravnih stručnjaka, NVO, CANU-a, političara…

Podsjetimo, portal Aktuelno najavio je u nedjelju da će potpisivanje ”temeljnog ugovora” između Crne Gore i takozvane Srpske pravoslavne crkve (SPC), poznate kao svetosavska sekta (SS)  biti organizovano u srijedu, 3. avgusta, u Vili „Gorica“ u Podgorici a ugovor će potpisati lice koje obavlja ulogu premijera Dritan Abazović i šef SS Porfirije Perić.

Čitaj još:   DRAMA U ISTANBULU: Majka da bi spasila djecu bacala ih kroz prozor... (foto i video)

Abazović je istog dana, na konferenciji za medije sa španskim premijerom Pedrom Sančezom, naveo da datum potpisivanja ovog dokumenta još nije poznat, te da će pravna analiza ugovora biti završena u ponedjeljak.

– Termin potpisivanja ne znam, ali mislim da se taj proces treba dovesti do kraja. 3. avgust kao datum potpisivanja po meni je dezinformacija jer datum još nije preciziran – poručio je Abazović tada.

U ponedjeljak je iz Kabineta premijera objavljena analiza sugestija i primjedbi koje su dobili vezano za tekst ugovora sa SPC, a sve su odbijene.

Abazović o Temeljnom ugovoru: Važno pitanje stavljeno ad acta

Premijer Crne Gore Dritan Abazović potvrdio je da je danas sa Patrijarhom SPC Porfirijem potpisao Temeljni ugovor u ime Vlade sa SPC.

”Potpisan Temeljni ugovor, jedno važno pitanje stavljeno ad acta”, poručio je Abazović.

Poručio je i da “nastavljamo dalje, fokus na boljem životnom standardu građana”

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more