IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Zeković: DRITAN prema građanima i javnosti postupa na krajnje PODMUKAO način…

”Postepeno se uvodi jedna sve otvorenija diktatura premijera”

Premijer Dritan Abazović je pokazao još jednom da vodi jednu potpuno netransparentnu politiku, da prema građanima i javnosti postupa na krajnje podmukao način– kazao je građanski aktivista Aleksandar Zeković povodom informacije da je potpisan Temeljni ugovor između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve.

Igranje s terminima, kako je dodao, ne radi jedna vlada koja za sebe tvrdi da je transparentna i evropska, te da komunikacija s građanima treba da bude u drugom pravcu vođena.

– Činjenica je da je Abazović pokazao da apsolutno ne drži do mišljenja javnosti, ne drži do mišljenja stručne javnosti, ne drži do mišljenja onog što kažu i sugerišu nevladine organizacije i naučne institucije ove zemlje. Mislimo da se s ove strane postepeno uvodi jedna sve otvorenija diktatura premijera Dritana Abazovića i da će prosto raditi sve ono što je u skladu s njegovim opredjeljenjima i interesima onih za koje očigledno radi– ocijenio je Zeković.

Ovo što je uradio danas, prema njegovim riječima, nisu interesi građana Crne Gore bez obzira na njihove međusobne razlike.

– Ovo nije ni interesi Srba koji žive u Crnoj Gori. Želimo da pošaljemo poruku svima koji se osjećaju kao pripadnici srpskog naroda i koji su vjernici Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori da im crnogorski narod pružaju ruku da gradimo jednu jaču, stabilniju, istinski evropsku Crnu Goru– poručio je Zeković.

Čitaj još:   UŽAS NA KIPRU: Tinejdžerka GRUPNO SILOVANA, uhapšeno DVANAEST OSUMNJIČENIH VRŠNJAKA IZ IZRAELA...

Način na koji se sprovodi politika Vlade i ovo što se sve dešava sa, kako je istakao, nametanjem svetosavlja kao dominantnog u Crnoj Gori je neprihvatljivo.

– Svi koji se protive ovakvom sadržaju temeljnog ugovora nisu ni protiv Srba ni protiv interesa SPC, ali jesmo protiv otimanja kulturno-istorijske baštine koja pripada svima– naveo je Zeković.

Smatraju da je vrijeme da se, kako je kazao, van formata Vlade Abazovića i njegovo koncepta uspostavi dijalog između crnogorskih i srpskih struktura, između građanskih struktura i da se gradi jedna drugačija, stabilna Crna Gora koja je primarno posvećena evropskoj budućnosti.

Odgovarajući na pitanje kakvi su planovi, s obzirom na to da je potpisan ugovor, odgovorio je da je to što se desilo na štetu svih koji žive u Crnoj Gori, bez obzira na kojim su političkim pozicijama.

– Smatramo da je ovo jasan signal svima u Crnoj Gori, bez obzira na njihove razlike, da je vrijeme da se stvara jedan široki evropski, demokratski front koji će okupiti sve narode, vjere i građane različitih opredjeljenja koji treba da preuzmu budućnost Crne Gore u svoje ruke, a da to bude prije svega evropska agenda– zaključio je Zeković.

Čitaj još:   PROVJERA: Šta je bolje za brak, diktatura ili demokratija? (foto, video)

izvor: standard.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more