IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OPREZ DANAS I ZA VIKEND, TEMPERATURE PRELAZE 40 C U HLADU: Donosimo prognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

Jutarnje temperature od 14 do 25 C, a najviša dnevna do 37 stepeni…

SARAJEVO: Svijet, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak, 4. VIII 2022… 08: 28… OPREZ DANAS I ZA VIKEND, TEMPERATURE PRELAZE 40 C U HLADU: Donosimo prognozu za narednih nekoliko dana… (foto)

Danas će biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost…

Vjetar slab sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura od 29 do 34, na jugu do 37 stepeni Celzijusa.

četvrtak, 04.08.2022. godine
Biometeorološka prognoza djelimično će se pogoršati usljed porasta temperatura zraka i toplije noći, te nedostatka svježine u prijepodnevnim satima, što će umanjiti mogućnost kvalitetnijeg odmora. U drugom dijelu dana neophodno je biti oprezniji, reducirati aktivnosti obzirom da će biti sparno. Također, vrijednosti UV indeksa dodatno će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 33 stepena.

Čitaj još:   SVE GORE I GORE: Stiže nagla promjena vremena, pljuskovi i grmljavina, prognoza za narednih nekoliko dana... (foto)

Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda u petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 31 do 37 stepeni.

Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i u subotu. Krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni.

U petak sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura do 26, a najviša dnevna do 37 stepeni.

U subotu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana, ponegdje u sjevernim područjima postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura od 15 do 26, a najviša dnevna do 38 stepeni.

U nedjelju sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne, razvojem oblačnosti moguća je kiša ili kratkotrajni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu zemlje do 26, a najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni.

izvor iBalkan.net

Čitaj još:   MILO ĐUKANOVIĆ: “Prva sljedeća članica EU će biti Crna Gora, a Zapadni Balkan ...” (foto i video)
NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more