IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MIODRAG Živković- KAKO SPASITI CRNU GORU- Ne očajavajte, VJEČNA JE NAŠA CRNA GORA…

Prosječno pametnom i poštenom građaninu koji voli i poštuje ovu zemlju, nije potrebno posebno objašnjavati da se Crna Gora nalazi na otvorenom i besprizornom udaru velikosrpskog okupatorskog projekta koji ima za cilj od naše domovine, napraviti još jednu srpsku zemlju.

Na našu veliku žalost i nesreću, sve ovo se dešava, barem za sada uz prećutnu saglasnost međunarodne zajednice u koju smo polagali velike nade, ili da budem blaži, uz nedovoljnu zainteresovanost EU i SAD za našu tešku sudbinu.

Da naše nerazumijevanje bude veće i teže, ista ta međunarodna zajednica, istina prećutno i bez ozbiljnijih reakcija ima blagonaklon i gotovo dodvornički odnos prema našim okupatorima, neskrivenim saveznicima Ruskog imperijalizma, koji je o jadu zabavio čitav svijet, a posebno nesrećnu Ukrajinu.

Ni otvorene poruke glasnogovornika naše okupacije da Crna Gora može biti nova Ukrajina, na žalost, još uvijek ne motivišu u dovoljnoj mjeri one koji nam mogu pružiti zaštitu i podršku.

Suočeni sa starim okupatorom odjevenim u novo ruho i njegovim najnovijim perfidnim metodama pokoravanja slobodne Crne Gore uz svesrdnu pomoć obilja domaćih izroda i izdajnika, i ovoga puta se moramo okrenuti sebi samima. Od nas sve zavisi- nema predaje!

Ako budemo dovoljno pametni, hrabri i odlučni da svoje ne damo, ostat će ovo slobodna, nezavisna i u svakom smislu građanska zemlja na evropskom putu.

Ako izostane sve ovo, to bi značilo predaju, bez građanskog otpora i siguran nestanak i zaborav kao da nas ovdje nikada ni bilo nije.

A sačuvati ovu zemlju i sve njene vrijednosti nije teško, koliko god to tako izgledalo.

Našim otvorenim mrzitejima ne smijemo se suprotstaviti mržnjom. Na njihovo nasilje ne smijemo uzvratiti istom mjerom. A na njihove laži i falsifikate moramo koristiti samo istinu, jer istina je uvijek pobijedila laž i prevare.

Čitaj još:   ŽABLJAK: Napadnuti članovi Protivterorističke jedinice, povrijeđeno pet napadača... (foto)

Za sigurnu pobjedu, nama trebaju mir sloga i više razumijevanja, a našim protivnicima i okupatorima, haaos, beznađe i naša razjedinjenost.

Koliko god se međusobno razlikovali, što je i normalno, koliko god opravdano zamijerali jedni drugima na sve ono što je iza nas, dobro moramo znati da samo zajedno možemo spasiti ovu zemlju od propasti koja joj prijeti i koja joj je namijenjena.

Kao što smo obnovili složno i zajedno – nezavisnost 2006. godine, tako je sada moramo i odbraniti. Drugog izbora ili načina ne postoji. Niko sam nije dovoljan da nas izvede sa ove zle i strašne stranputice. U slozi i zajedništvu je jedini spas.

U ovom ozbiljnom i teškom trenutku, svako ko zagovara drugačiji model spasa, rizikuje naš nestanak.

Kako do spasa i pobjede?…

IZBORIMA !

Mnogo je više nas koji volimo i poštujemo ovu zemlju od onih koji bi je zatrli. Naši protivnici koji priželjkuju nestanak Crne Gore, danas su slabiji nego 2006. godine. Manje ih je, koliko god su stvorili privid da nije tako.

Naša zajednićka i složna izborna lista sa najboljim predstavnicima građana, oslobođena manjeg broja onih kojima je Crna Gora bila imovina, a ne domovina, siguran je pobjednik narednih izbora, kad god se oni desili, a sva je prilika nećemo dugo čekati.

Jedinstvena izborna lista onih koji iznad svega vole ovu zemlju u polarizovanoj političkoj sceni, zauvijek će baciti na smetlište istorije onu političko-medijsku grupaciju koja je ovu zemlju htjela utopiti u “srpski svet”, a ne u EU.

Ovako čist i siguran model sprječava svaku vrstu prevare kakva nam se desila na posljednjim izborima.

Čitaj još:   Intelektualci UPOZORILI Beograd: NEMOJTE DA SE MIJEŠATE U UNUTRAŠNJE STVARI CRNE GORE

Dosta je više kukanja nad sopstvenom sudbinom, tuge, očaja i beznađa. Nije to naša stvarnost, koliko god neki željeli da bude.

Mi smo sigurni pobjednici i zato glavu gore i učinimo sve da dođe do izbora. Na tim izborima sigurno pobjeđuje Crna Gora, a dobro znamo da je mogu učiniti boljom samo oni koji je neizmjerno vole. Valjda je došao red i na njih.

Ne očajavajte, VJEČNA JE CRNA GORA dok god ima više onih koji je vole, a ima ih ubjedljivo više.

autor: Miodrag Živković

izvor: analitika.me

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more