IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALEKSANDAR- Saša Zeković: PROCESUIRAJTE POPA KOJI JE SJEDIO DOK SE INTONIRALA HIMNA… (foto)

Aktivista za ljudska prava i jedan od čelnika Građanske inicijative “21. maj” Aleksandar Saša Zeković pozdravio je oglašavanje ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića povodom podnošenja krivične prijave protiv monahinje S. S. koja se sumnjiči za povredu ugleda Crne Gore i pozvao ga se postara da se državni simboli poštuju i u svim drugim sredinama Crne Gore.

Podsjećamo, krivična prijava podnijeta je nakon što se pojavio snimak na društvenim mrežama na kojima se vidi monahinja kako crnogorsku zastavu, koja je bila okačeni na ogradi Cetinjskog manastira u Prijestonici, uklanja i baca na tlo.

Nakon toga oglasio se Adžić na Tviteru, konstatujući kako zakoni važe jednako za sve.

– Pozdravljam oglašavanje ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, koji je i rođeni Cetinjanin, povodom policijskih i tužilačkih radnji preduzetih zbog skidanja i bačanja državne zastave Crne Gore sa Cetinjskog manastira što je rezultiralo podnošenjem krivične prijave zbog povrede ugleda Crne Gore protiv monahinje Srpske pravoslavne crkve S. S.

Čitaj još:   SAŠA Zeković: UŽAS Policijski službenik pjeva četničke pjesme i veliča Pavla Đurišića... (foto, video)

Važno je da ministrov nastup ne bude shvaćen populistički niti da bude prepoznat kao vid određenog dokazivanja pred lokalnom zajednicom.

Pa ga zato pozivam, jer premijerr Dritan Abazović danima ignoriše, da naloži nadležnoj jedinici Uprave policije da podnese zahtjev za vođenje prekršajnog postupka protiv sveštenika Srpske pravoslavne crkve koji je sjedio dok se izvodila državna himna Crne Gore na početku svečane sjednice Skupštine opštine Plužine- navodi Zeković.

izvor: pobjeda.me

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DOLAZI ZAHLAĐENJE, PADAĆE ŠIROM REGIONA…

ZA  VIKEND u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more