IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MARKO BATO Carević podnio ostavku, Božović preuzima vođenje Budvom… (foto)

Gradonačeknik Budve Marko Carević podnio je ostavku na funkciju predsjednika Opštine Budva.

Ostavku je adresirao Odboru povjerenika, predsjedavajućem Nebojši Juškoviću.

Jušković je zakazao sjednicu Odbora povjerenika za petak, 12. avgust, sa početkom u 12 časova.

Na sjednici će se konstatovati Carevićev prestanak funkcije i odabrati novi predsjednik opštine.

Odbor povjerenika minulog ponedjeljka imenovao je Mila Božovića za potpredsdnika Opštine Budva, koji će nakon odlaska Carevića preuzeti rukovođenje metropolom turizma.

Carević je ranije u razgovoru za “Vijesti” najavio da će napustiti fotelju prvog čovjeka metropole turizma, nakon što bude potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Ranije danas M portal objavio je da se, Carevićeva ostavka poklapa sa tajmingom objavljivanja audio snimaka razgovora pripadnika organizovane kriminalne grupe „Budvanska“ sa njim i sa funkcionerom URA Blažom Rađenovićem.

Podsjećamo, M portal je u četvrtaksubotu nedjelju objavio te snimke, u kojima se jasno čuje kako pripadnici OKG i bezbjednosno interesantna lica preko lokalnih i državnih funkcionera DF i URA, Carevića i Rađenovića, kadriraju crnogorskim bezbjednosnim sistemom.

Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) potpisan je 3. avgusta u Podgorici…

“Na funkciju predsjednika Opštine biran sam dva puta i to 5. januara 2019. godine i 24. septembra 2020. sa mandatom u trajanju od četiri godine. U ovom periodu imao sam zadovoljstvo da vodim opštinsku upravu i iskreno vjerujem da je rad lokalne uprave u proteklom periodu bio u najboljem interesu svih građana Budve.

Čitaj još:   BUDVA: U pucnjavi ranjeno više osoba...

Vrijeme provedeno na ovu odgovornu funkciju smatram da je uz domaćinski i odgovoran odnos iskorišteno u najboljem interesu svih građana Budve, sa jasnim i mjerljivim rezultatima, kako na sanaciji finansijske i druge štete prouzrokovane djelovanjem prethodnog režima, tako i na rješavanju nagomilanih problema i brojnih kriznih situacija”, navodi se u Carevićevoj ostavci.

Dalje navodi da lični motiv za uključivanje u političke procese “nije bio borba za vlast i privilegije već davanja doprinosa u konačnoj demokratizaciji Crne Gore , promjeni trodecenijskog režima i odbrana tradicionalnih i istorijskih vrijednosti u kojem je prednjačila odbrana naših svetinja i regulisanje statusa Srpske pravoslavne crkve .”

“Prateći standarde u razvijenim demokratijama koji propisuju da se javna funkcija može obavljati najviše dva mandata i želeći da dam lični doprinos u cilju uspostavljanja prakse smjenjivosti na svim nivoima obavljanja javne funkcije, smatram da ću podnošenjem ostavke dati lični doprinos u tom pravcu.

Nakon istorijske pobjede naroda koja se desila 30. avgusta 2020. , osjećam ličnu satisfakciju što sam dao skroman doprinos da naše društvo krene putem demokratije i postavljanja ljudskih prava među kojima pravo na slobodu vjeroispovijesti zauzima značajno mjesto…

Ostavku podnosim iz ličnih i navedenih razloga i ovim putem želim da se zahvalim građankama i građanima Budve na ukazanom povjerenju da vršim ovu odgovornu i značajnu funkciju. U periodu vršenja funkcije predsjednika Opštine Budva se susrela sa brojnim izazovima čije rješavanje nije bilo lako, zbog toga veliku zahvalnost dugujem kolegama iz loklane uprave, svim zaposlenima u Opštini Budva , javnim preduzećima, javnim ustanovama jer smo zajedničkim naporom, koji često nije bio mali, uspjeli da timski pobjeđujemo”, piše u Carevićevoj ostavci.

izvor: kodex.me

Čitaj još:   Isplivale tajne “Skaj” poruke predsjednika Budve: Terete ga za šverc kokaina- ''BRATE, MI SMO KRIMINALCI''... (foto)
ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more