IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

JAKOV Milatović: Pet razloga zbog kojih treba izglasati nepovjerenje Vladi CG i raspisati izbore… (foto, video)

Član Pokreta Evropa sad i bivši ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović smatra da treba izglasati nepovjerenje aktuelnoj Vladi premijera Dritana Abazovića, i ističe da za to postoji pet razloga…

PODGORICA: Crna Gora, Zanimljivosti, vijesti… ponedeljak, 8. VIII 2022… 14: 24… JAKOV Milatović: Pet razloga zbog kojih treba izglasati nepovjerenje Vladi CG i raspisati izbore… (foto, video)

Prvi razlog je kako kaže Milatović taj što je ova Vlada neustavna.

“Konstituisana je na neustavan način, uz elemente političke korupcije, podršku DPS-a i ostalih partija koje su izgubile na izborima 30. avgusta, čime je apsolutno sporan njen legitimitet”, smatra on.

Za Milatovića je ova Vlada i nedemokratska.

“Zbog straha od izbornog rezultata, nova većina je na neustavan način odložila lokalne izbore čime je suspendovano pravo da građani biraju i budu birani, izazvan haos u funkcionisanju organa lokalne samouprave i zemlja dovedena u stanje pravne nesigurnosti”, navodi Milatović.

Prema njegovim riječima, Vlada na čijem čelu je Abazović je neznavena.

“Vlada je svojim neznanjem zaustavila ekonomski napredak zemlje ostvaren u prethodnom periodu! Turistička sezona je ispod očekivanja, a program Evropa sad! kojim su povećane plate i penzije, u kontinuitetu napadan i sabotiran”, kaže on.

Čitaj još:   ZGRAŽAVANJE NAKON SKANDALA U CRNOJ GORI: "Kukaju Turci, leleču bule" a vi ćutite DRITANE Abazoviću... (foto, video)

Za Milatovića je Vlada i nestabilna.

“Vlada je manjinska, pa je zato nestabilna, a od prvog dana je i pokazala znake ozbiljne unutrašnje nestabilnosti, koju karakteriše javno prepucavanje i govor mržnje članova Vlade između sebe”, ocijenio je on.

Pteirazlog, prema Milatovićevom mišljenju, zašto ova Vlada treba da padne je to što je, kako tvrdi,  ne evropska.

“Vlada je potpuno usporila proces opipljivih evropskih integracija, a na važnim pozicijama upravljanja, uz neviđeni politički revanšizam, imenovala problematične partijske kadrove i korumpirane vedete prethodnog DPS režima”, istakao je on.

Tačno, dodao je Milatović, neophodan je reset.

“Glasati za nepovjerenje ovoj Vladi je glas protiv koalicije DPS-URA-SNP-SDP, koja je očekivano postala neodrživa. Vrijeme je da se Crna Gora izvuče iz ovog političkog blata, tako što će se mandat vratiti građanima koji će o svemu ovome dati sud na izborima. A od toga se ne može pobjeći. Crnoj Gori treba ustavna, demokratska, znavena, stabilna i evropska Vlada koja se jedino može dobiti nakon izbora”, zaključio je Milatović.

Čitaj još:   KO JE UPUCANI ZVICER: Godinama izmiče policiji od ubijenih se opraštao čituljama i stihovima... (foto)

izvor Gradska.me

NAJAMNIK- Priča prema istinitom dogadjaju… (foto)

U Prlinama na domak Akova živjela je porodica Raifa Pilava. Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more