IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Najprometnija benzinska pumpa u Evropi: Povoljne cijene, pun rezervoar košta više od 100 eura, uštede se sabiraju… (foto, video)

Prva subota u avgustu, kada se evropski turisti vraćaju s letnjeg odmora provedenog u julu, dok drugi početkom avgusta tek kreću prema jugu u potrazi za suncem, je najprometniji dan na najprometnijoj benzinskoj pumpi u Evropi…

BERHEN: Svijet, Zanimljivosti, nedelja, 7. VIII 2022… 22: 54… Najprometnija benzinska pumpa u Evropi: Povoljne cijene, pun rezervoar košta više od 100 eura, uštede se sabiraju… (foto, video)

Ni rastuće cene goriva nisu odvratile desetine hiljada vozača automobila, motora i kamiona da napune rezervoare goriva na Šelovoj benzinskoj stanici Berhem u južnom Luksemburgu, na krcatom auto- putu A3.

Veliko Vojvodstvo je možda malo, ali leži na raskrnici između Belgije, Njemačke i Holandije i pravca prema jugu, osunčanim plažama Francuske, Italije i Španije.

I, što je najvažnije, ovog leta koje je u senci rasta cena, gorivo na Šelovoj pumpi je jeftino što j ečini najpoželjnijom za vozače kamiona i porodice koje pomno paze na svoj kućni budžet.

Čak i mimo prazničnih gužvi, francuski i nemački vozači, kao i prekogranični radnici često pune svoje rezervoare baš u Luksemburgu.

Kada je porodično ljetnje odredište na Sredozemlju, a pun rezervoar goriva košta više od 100 evra, uštede se sabiraju.

Čitaj još:   DOBRI POZETIVNI HABERI: Bh. zmaj Edin Višća uspješno operisan u Istanbulu... (foto, video)

U subotu su dvije cisterne s kapacitetom od 40.000 litara goriva bile spremne da odvozaju 16 do 20 povratnih putovanja dnevno kako bi benzinske stanice radile non-stop, spremne za bezbroj kampera koji su se nagurali na ogromnom parkingu.

Početkom godine, zbog napada na Ukrajinu i poteškoća u globalnim lancima snabdevanja izazvanih pandemijom koronavirusa, skočile su cene goriva. Cene trenutno padaju, a vlade su priskočile sa određenim merama, pa je Francuska smanjila cenu goriva na benzinskim stanicama za 18 centi, a do septembra će sniženje iznositi 30 centi.

AFP je u subotu litar benzina u Briselu platio 1,79 eura, s prosječnom cijenom u Belgiji od 1,867 eura po litri. U luksemburškom Berhemu, međutim, litar košta 1,63 eura i vozačima iz skoro cijele zapadne Evrope ne smeta što moraju da čekaju u redovima. Vozača kamiona na toj stanici ima i sa dalekog Kipra, iz Poljske i Irske.

„Ova savršena lokacija usred Evrope i povoljne cijene daju nam prednost“, rekao je upravnik te benzinske stanice.

Prema njegovim rečima, gužve nisu oneraspoložile vesele vozače koji su posle dve godine pandemijskih restrikcija u željnom iščekivanju letnjeg odmora.

Čitaj još:   GI “21. maj”: "MUDRACI" iz PES- a mogli su tražiti i aneks izjave kojim bi se ANDRIJA Mandić i MILAN Pipun Knežević obavezali da... (foto)

izvor N1

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more